Logo-Glas

DOBOJ: Otvorena izložba fotografije “Hramovi i sela Rusije – glas tišine”

30. Novembra 2017.

Добој - Ивљева - отварање изложбеDOBOJ
– Ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u BiH Ana Ivljeva večeras je u Doboju svečano otvorila izložbu umjetničke fotografije “Hramovi i sela Rusije – glas tišine”, autora Svetlane Urban.

– Rusko selo je tiho, komotno, krije svoju dušu i ne pušta svakog, ali čim dođete i budete gost, bićete zauvijek prijatelji – rekla je Ivljeva novinarima.

Ona je istakla da mladi iz ruskih sela u potrazi za boljim uslovima odlaze u gradove, te da se preduzimaju aktivnosti da se produži tradicija i očuva selo sa pristojnim životom za mlade.

Direktor dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje Vukosava Sofrenić rekla je da večerašnja izložba predstavlja nastavak uspješene saradnje sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH.

Добој - Ивљева - отварање изложбе1Autor izložbe Svetlana Urban završila je 1991. godine Filološki fakultet Moskovskog državnog univerziteta “Lomonosov”, a fotografijom kao stručnom djelatnošću bavi se od 2003. godine.

Bila je foto-novinar agencije ITAR-TASS u Berlinu. Član je Udruženja profesionalnih fotografa “MOSFOTOKOR”, a trenutno radi u Domu ruske dijaspore “Aleksandar Solženjicin” na čelu kustosa dokumentarnih i arhivskih izložbi.

Više puta je učestvovala na izložbama fotografija u Rusiji i inostranstvu, a objavljivala je radove i u uglednim časopisima.

Svetlana Urban samostalne izložbe između ostalog priređivala je u Domu ruske dijaspore “Aleksandar Solženjicin” u Moskvi i Ruskom centru nauke i kulture u Briselu.

Večerašnja izložba u Doboju otvorena je u Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Dobojlija pijan prouzrokovao saobraćajnu nezgodu u centru grada, pa uh... // DOBOJ - Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj juče su lišili slobode Z.P. sa područja grada Doboja, ...
DOBOJ: Sutra 22. bogojavljenski koncert // DOBOJ - Etno-grupa "Trag" iz Laktaša i dobojski Dječiji crkveni hor pri Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla održaće sutra u Doboju bogoja...
Problem spornih objekata na dobojskoj tvrđavi: Od bespravne gradnje ni... // DOBOJ - Problem bespravno izgrađenih objekata na dobojskoj tvrđavi Gradina i njihovo rušenje pretvorilo se u partijsko prepucavanje, u ko...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA