Logo-Glas

DOBOJ: Otvorena izložba fotografije “Hramovi i sela Rusije – glas tišine”

30. Novembra 2017.

Добој - Ивљева - отварање изложбеDOBOJ
– Ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u BiH Ana Ivljeva večeras je u Doboju svečano otvorila izložbu umjetničke fotografije “Hramovi i sela Rusije – glas tišine”, autora Svetlane Urban.

– Rusko selo je tiho, komotno, krije svoju dušu i ne pušta svakog, ali čim dođete i budete gost, bićete zauvijek prijatelji – rekla je Ivljeva novinarima.

Ona je istakla da mladi iz ruskih sela u potrazi za boljim uslovima odlaze u gradove, te da se preduzimaju aktivnosti da se produži tradicija i očuva selo sa pristojnim životom za mlade.

Direktor dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje Vukosava Sofrenić rekla je da večerašnja izložba predstavlja nastavak uspješene saradnje sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH.

Добој - Ивљева - отварање изложбе1Autor izložbe Svetlana Urban završila je 1991. godine Filološki fakultet Moskovskog državnog univerziteta “Lomonosov”, a fotografijom kao stručnom djelatnošću bavi se od 2003. godine.

Bila je foto-novinar agencije ITAR-TASS u Berlinu. Član je Udruženja profesionalnih fotografa “MOSFOTOKOR”, a trenutno radi u Domu ruske dijaspore “Aleksandar Solženjicin” na čelu kustosa dokumentarnih i arhivskih izložbi.

Više puta je učestvovala na izložbama fotografija u Rusiji i inostranstvu, a objavljivala je radove i u uglednim časopisima.

Svetlana Urban samostalne izložbe između ostalog priređivala je u Domu ruske dijaspore “Aleksandar Solženjicin” u Moskvi i Ruskom centru nauke i kulture u Briselu.

Večerašnja izložba u Doboju otvorena je u Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Doboj će dobiti novu bolnicu // - Cilj nam je da izgradnja nove bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju počne krajem avgusta ili u prvoj polovini septembra, a planirano je...
Nosioci razvoja grada Doboja na okupu 53 godine poslije // DOBOJ - Nije da se hvalimo, ali mi smo bili nosioci industrijalizacije Doboja, jer smo radili u tada najvećim preduzećima, poručili su ne...
DOBOJ: Otvoreno dječije takmičenje “Spartijada” (FOTO) // DOBOJ - U Doboju se danas održava dječija takmičarska manifestacija "Spartijada", koja je okupila nekoliko stotina djece iz sedam lokalni...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA