Logo-Glas

DOBOJ: Poćela akcija “Odgovorni ribar”

22. Avgusta 2019.

Akciona grupa “Za čisti sliv rijeke Bosne” počela je danas akciju “Odgovorni ribar” u okviru eko-turističke kampanje projekta “Čista rijeka Bosna”, s ciljem jačanja ekološke i turističke svijesti stanovništva koje živi uz ovu rijeku.

Akciju sprovodi akciona grupa i njeni partnerski timovi – lokalne zajednice Ilidža, Centar Sarajevo, Ilijaš, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Doboj Jug, Doboj, Modriča i Šamac, uz podršku Instituta za zdravlje i bezbjednost hrane u Zenici, civilnih zaštita Republike Srpske i Federacije BiH, saopšteno je iz Organizacije za razvoj turizma regije Doboj – Rotor. 

Iz Rotora navode da će tokom akcije biti realizovano medijsko animiranje posjetilaca obala rijeke Bosne da poboljšaju svoje ponašanje za vrijeme boravka na obalama rijeke i ne bacaju smeće van kanti i kontejnera na tim lokacijama. 

Za vrijeme akcije realizuje se konkurs za najuređeniji ribolovni revir na obalama rijeke Bosne, u kojem učestvuju ribolovna udruženja u partnerskim lokalnim zajednicama. 

Krajem septembra biće izabran najuređeniji revir i pobjedničkom ribolovnom udruženju će kao nagrada biti uručen riječni čamac. 

Cjelokupna kampanja realizuje se pod sloganom “Sačuvajmo prirodu i kulturu”. 

Akciona grupa radi na zagovaranju zaštite životne sredine, uspostavljanju kontinuiteta ekološko-turističkih aktivnosti, podrške institucija aktivnostima projekta, kao i ekološkoj i turističkoj valorizaciji područja u dolini Bosne, navodi se u saopštenju.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA