Logo-Glas

DOBOJ: Polaganje vijenaca na spomen-obilježja povodom Dana grada (FOTO)

28. Juna 2019.

DOBOJ – Povodom Dana grada Doboja i Vidovdana, Dana Vojske Republike Srpske položeni su vijenci i služeni parastosi za nastradale od Kosovskog boja do danas.

Delegacije Gradske uprave i Skupštine grada Doboja položili su vijence u spomen sobi poginulima u odbrambeno-otadžbinskom ratu, na spomeniku žrtvama iz Drugog svjetskog rata, na spomeniku civilnim žrtvama rata u Gradskom parku, na spomeniku “Dobojski logor 1915-1917” na platou kod željezničke stanice i na Spomen-kosturnici dobojskim logorašima kod Hrama Svetih apostola Petra i Pavla.

-Polaganjem vijenaca mi smo ispred Gradske uprave završili sve aktivnosti kada je u pitanju obilježavanja Dana grada. Imali smo tokom cijelog mjeseca mnoge manifestacije i iskreno vjerujem da smo obradovali naše sugrađane mnogim dešavanjima. Svima želim ovom prilikom da čestitam Dan grada-Vidovdan – izjavila je Sanja Vulić, predsjednik Skupštine grada Doboja.

U krnjinskIm MjesnIm zajednicama Bukovica Velika i Stanovi služeni su parastosi i položeni su vijenci na spomen-obilježja podignuta poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

-Ovdje služimo parastos za poginule borce iz Stanova, Male Bukovice i Ljeskovih Voda, a prošle godine smo podigli ploču i za 25 poginulih boraca, čije su porodice izbjegle sa svojih ogjništa na Ozrenu i Vozućoj i nastanili se ovdje u našem kraju – rekao je Stojan Božičković, predsjednik Mjesne boračke organizacije Stanovi.

-Ovdje smo se okupili gdje svake godine vršimo parastos poginulim našim saborcima. Prisustvovali smo parastosu i polaganju vijenaca – izjavio je Zoran Hadžić, Mjesna boračka organizacija Bukovica Velika.

-Svake godine održavamo parastos za 48 poginulih boraca i 7 civilnih žrtava rata. U ovom naselju živi izbjeglo stanovništvo iz osam opština bivše Jugoslavije, i to iz opština Lukavac, Živinice, Gračanica, Maglaj, Zavidovići, Zenica, Žepče i Kakanj. Brojimo oko 1500 stanovnika i imamo 300 domaćinstava. Takođe, u naselju žive i roditelji od naših 48 poginulih boraca, tako da smo uz pomoć Gradske uprave 2008. godine za njih podigli ovaj spomenik ovdje. Od tada svake godine na Vidovdan održavamo parastos za poginule borce – rekao je Duško Tripić, naselje Aerodrom.

Povodom 28. juna Dana grada Doboja juče je održana svečana akademija, na kojoj su uručena najviše gradska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

(IZVOR: RTV Doboj)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA