Logo-Glas

DOBOJ: Prijem za predstavnike Ugostiteljske i trgovinske škole

5. Jula 2019.

DOBOJ – Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić primio je danas predstavnike Javne ustanove Ugostiteljska i trgovinska škola iz ovog grada, koja je od Ministarstva prosvjete, nauke i istraživanja Austrije izabrana za partnersku školu, jedinu u Srpskoj, sa različitim modalitetima saradnje.

Jerinić je rekao novinarima da je ponosan na dostignuće ove škole i značaj koji ima za Doboj, ali i Republiku Srpsku.

“Siguran sam da će se u narednom periodu njihova saradnja produbiti, ne samo na nastavničko usavršavanje, već i na razmjenu učenika”, rekao je Jerinić i najavio podršku ovoj obrazovnoj ustanovi.

Direktor ove škole Predrag Pašić najavio je da će kroz partnerstvo nastavnici njemačkog jezika u narednom periodu boraviti na seminarima u Austriji, da će školska biblioteka biti opremljena literaturom njemačkog jezičkog sadržaja, te da su već isporučeni udžbenici ekvivalentni poznavanju nivoa “Be dva”.

“Naredne godine dobićemo u goste profesoricu njemačkog jezika iz Austrije, koja će kod nas biti na nastavničkoj praksi”, najavio je Pašić.

Pašić je naveo da su dva nastavnika ove škole tokom juna boravila u Beču na Konferenciji “Učenje, podučavanje, razmjena-saradnja škola Dunavske regije”.

Na konferenciji je boravila psiholog ove škole Radmila Cvijanović koja je navela da im je predstavljen portal “E-Tvining” /e-Twinning/ koji je osmišljen kao platforma za povezivanje prosvjetnih radnika iz cijele Evrope, razmjena nastavnih materijala, saradnja na zajedničkim projektima i mogućnosti usavršavanja.

Cvijanovićeva kaže da je na konferenciji podsticano i uvezivanje predstavnika više škola na zajedničkim projektima, te da je “Ugostiteljska i trgovinska škola” ostvarila saradnju sa predstavnicima škola iz Srbije, Njemačke i Češke na zajedničkom turističkom projektu “Tač”.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

One Response to DOBOJ: Prijem za predstavnike Ugostiteljske i trgovinske škole

  • Konacno da se bavimo stvarima od kojih koristi moze imati citava drustveno politicka zajednica. Pozdravljam spremnost gradonacelnika da se angazuje i pomogne da se nasa drustv.politicka zajednica izdigne iznad svakodnevnice i da joj se udahne jedna kolicina pozitivne energije koja ce biti zacinjena optimizmom ovog i slicnih projekata.

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA