Logo-Glas

DOBOJ: Romi uznemireni, porodica demantovala prodaju djevojčice

7. Juna 2019.

Zvanična policijska informacija o prodaji maloljetnice u Doboju za 1.000 KM uznemirila je romsku zajednicu. Porodica Alić odlučno demantovala da je njihova 14-godišnja kćerka prodata, a Mehmed Bosak prijeti tužbama zbog narušenog ugleda.

Djevojčica je oduzeta roditeljima i trenutno se nalazi u Domu u Turijama kod Lukavca.

Prema navodima iz prijave koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijelo Tužilaštvu RS, Alija Alić (51) osumnjičen je za prodaju kćerke Mehmedu Bosaku (51), zbog čega se terete za trgovinu djecom. Mehmedov sin Ismet Bosak (18) sumnjiči se za obljubu djevojčice. Sve se to, prema prijavi, dešavalo od 21. decembra 2018. do 10. januara 2019.

Redakciji Dnevnog avaza prvi se javio Ismet Bosak rekavši da se on nekad zabavljao s djevojčicom.

– Samo smo hodali, nismo se vjenčali. Ništa nije istina, moj otac Mehmed nije dao nikakve pare, sve su to laži. Mi ćemo sve tužiti. Da je sve tako, ja bih trebao biti u zatvoru, a ne na slobodi. Niti je ona silovana niti sam je ja prisilio na nešto – rekao je Ismet.

Umjesto Alije Alića, oca 14-godišnjakinje, na telefon se javila njegova nevjenčana supruga Mirsada Ramić. Djevojčicina biološka majka umrla je prije devet godina.

– Vjeruj mi, sad ću ti ja reći iskreno kako je bilo. Prije nekoliko mjeseci pobjegla je s Ismetom. Mi smo prijavili nestanak, a oni su je vratili – ispričala je Mirsada.

Ona pojašnjava da su prije četiri mjeseca svi dali izjave u dobojskoj policiji.

– Laž je da je Alija uzeo hiljadu maraka. Svi smo dali izjavu da je mala htjela da spava s Ismetom. Da smo uzeli pare, ne bi mala pobjegla, napravili bismo svadbu. Oni su se prije zabavljali, pobjegli, mi prijavili, a Mehmed Bosak ju je doveo u policiju. Da smo je prodali, zašto bi Centar za socijalni rad meni i Aliji dao dozvolu da je sada za vikend posjetimo u domu – ispričala je Mirsada Ramić.

Mehmed Bosak: Ne znaš s kim se kačiš

Mehmed Bosak prijetio je juče novinarima Avaza negirajući navode iz policijske prijave.

– Ne znaš s kim se kačiš. Za laž ću odrobijati 100 godina. Ne znaš s kim se igraš, biće gore nego ono što je Davidu bilo. Moj sin je bio kod načelnika policije u Doboju. Policija kaže: “Mi za to ne znamo ništa.” Bolje će vam biti da povučete to na vrijeme. Znaš kad se neko voli pa pobjegne i šta sam ja tu kriv? Ne znam ko to izmisli, za pare. Mi smo jedna velika porodica, kulturna i bogata, mi ne švercujemo djecom.

Ovo je 21. vijek. Bili smo dvaput u policiji, uhvatila policija sina i tu curicu kad su pobjegli i curica je rekla da oni hoće zajedno da žive. Znaš šta sam ja rekao policiji? Da mi ne treba ni taj sin ni ta snaja u kući. Moj sin je ugledan, završio je za automehaničara, bio je najbolji učenik – rekao je Mehmed Bosak u telefonskom razgovoru.

(IZVOR: Srpskainfo/Avaz)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA