Logo-Glas

DOBOJ: Rukometaši “Sloge” ambasadori grada

16. Maja 2019.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da uspjesi rukometaša dobojske “Sloge”, koji su osvojili Rukometni kup Republike Srpske, čini ih sportskim ambasadorima ovog grada.

Jerinić je, na prijemu za rukometaše na kojem im je dodijelio novčane nagrade, rekao da je Muški rukometni klub “Sloga” vodeći sportski kolektiv u ovoj lokalnoj zajednici.

On je naveo da je Doboj poznat u svijetu sporta po organizaciji Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona, te da je u planu da preraste u pokretača rukometa u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

“Grad Doboj je glavni finansijer sportskih kolektiva u gradu”, izjavio je Jerinić i naveo da će nakon dogradnje i rekonstrukcije sportske dvorane biti obezbijeđeni bolji uslovi za rad lokalnih klubova, a time i postizanje boljih rezultata.

Predstavnik Muškog rukometnog kluba “Sloga” Doboj Vojislav Rađa zahvalio je Gradskoj upravi bez čije podrške ovaj klub ne bi mogao funkcionisati.

On je najavio da postoje obećanja i od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se ide u pravcu stvaranja ozbiljnog regionalnog kluba, a da “Sloga” svojim rezultatima pokušava opravdati očekivanja.

Rađa je najavio realizaciju projekta Škola rukometa “Doboj fabrika rukometa”, koja će obuhvatiti oko 800 dječaka i djevojčica dobojskih osnovnih škola, od kojih će neki stasati za igrače “Sloge”.

On je naveo da su sa tim ciljem obavljeni razgovori sa isaknutim sportskim radnicima i menadžerima Josipom Glavašem i Đorđetom Filipovićem.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA