Logo-Glas

DOBOJ: Stranka za BiH suspendovala Murveta Bajraktarevića

31. Maja 2018.

murvet_bajraktarevic-dobojPodsjećamo da je gdin. Murvet Bajraktarević samovoljno i bez saglasnosti Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu i Glavnog odbora S BiH, potpisao Sporazum o zajedničkom nastupu na izborima sa SDP-om u okviru Proevropskog bloka, za regiju Doboj.

U Statutu Stranke za Bosnu i Hercegovinu, u članu 109. stoji da odluku o udruživanju ili učlanjivanju u saveze ili druge oblike udruživanja političkih stranaka donosi Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu, na prijedlog Predsjedništva S BiH.

Kako se gdin. Murvet Bajraktarević oglušio o Statut Stranke za Bosnu i Hercegovinu, to je suspendovan iz članstva i organa Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

SAPŠTENJE ZA JAVNOST: Odluka o sporazumu sa SDP-om je odluka kompletnog RO SBiH Doboj i odbora Doboj i Teslić, a vrh SBiH pokazao da nema vizije politike u RS

19c350161af68e44f65322ecb6ded7f9_L
Predsjednik RO SBIH Doboj nije samovoljno potpisao sporazum sa SDP-om, nego uz podršku kompletnog Regionalnog Odbora kao i uz neupitnu podršku predsjednika GO SBIH Doboj Mešinović Refika i predsjednika OO SBIH Teslić Haušić Hidajeta koji su također potpisnici ovog sporazuma.

Odluka o potpisivanju ovog sporazuma je donešena JEDNOGLASNO na prethodno održanom Regionalnom Odboru gdje su također prisustvovali svi članovi GO Doboj i OO Teslić.

Ova odluka je donešena na osnovu izrazito korektne saradnje i iskrenog odnosa sa SDP-om na ovoj regiji u prethodne dvije godine.

Ovaj potez bi omogućio očuvanje stranke i zaštite njenih interesa, jer samo sa jakom koalicijom možemo ostati u političkom životu na ovoj regiji i RS-u.

Također želimo istaći da je vodstvo stranke, vođeno ko zna kakvim interesima, bilo spremno ići u koaliciju sa SDA na nivou RS-a iako su nam slične koalicije sa SDA što na lokalnom što na republičkom nivou, prethodnih godina donijele jako mnogo štete.

Na kraju je centrala odlučila da se nastupa samostalno na na oktobarskim izborima a ta odluka je donešena bez ikakvog uvida u stvarnu sliku na terenu te konsultacije sa odborima na području RS-a.

Samim time, svi odbori na području RS-a su stavljeni u veoma nezavidan položaj te dovedeni pred nestanak.

Ovim je vrh SBIH-a pokazao da nema bas nikakve vizije politike u RS-u, te da su spremni žrtvovati sve odbore u RS-u zbog ličnih dogovora sa SDA.

(IZVOR: Index.ba/Dobojski info)
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA