Logo-Glas

DOBOJ: U aprilu 45 odsto više saobraćajnih nezgoda nego u martu

15. Maja 2018.

malaSlDOBOJ
– Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj tokom aprila broj krivičnih djela povećan je za 11,8 odsto, a saobraćajnih nezgoda za 44,9 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Žarko Panić rekao je danas na konferenciji za novinare da je tokom aprila evidentirano 85 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, od čega je 68 razriješeno.

Nadležnom tužilaštvu podnesena su 71 izvještaj protiv 71 lica, od kojih je 23 povratnika u izvršenju krivičnih djela.

Najzastupljeniji oblik opšteg kriminaliteta su djela protiv imovine, kojih je evidentirano 78.

Okružnom tužilaštvu u Doboju je za počinjena krivična djela u privredi podneseno šest izvještaja protiv 23 lica. Ukupna pričinjena materijalna šteta i ostvarena protivpravna imovinska korist iznosi 3.874.000 KM.

U ovom periodu nije bilo otuđenja motornih vozila, dok su rasvijetljene tri krađe iz prethodnog perioda.

Evidentirano je po jedno krivično dijelo obljube djeteta mlađeg od 15 godina, te zapuštanja i zlostavljanja maloljetnika.

Razriješena su dva slučaja mučenja životinja.

Tokom aprila je otkriveno jedno krivično djelo zloupotrebe droge.

Registrovano su tri slučaja nasilja u porodici.

Evidentirana su tri samoubistva, a sve tri osobe bile su starije od 50 godina.

Na putevima u nadležnosti dobojske Policijske uprave tokom aprila evidentirano je 113 saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo jedno lice, teže povrijeđeno povrijeđeno sedam, a lakše 35 lica.

Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je da su iz saobraćaja isključena 277 vozača, što je za 18,3 odsto manje nego u istom periodu prošle godine i napomenuo da je u 74 odsto slučajeva razlog konzumiranje alkohola.

Žigić rekao je da je broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira, zbog kojih su uhapšena dva lica, smanjena za 29,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Načelnik dobojske Policijske uprave Dmitar Vračar ocijenio je da je bezbjednosna situacija u ovom periodu bila zadovoljavajuća.

On je rekao da su preduzete preventivne aktivnosti za obezbjeđenje maturskih proslava tokom maja i da su u ovom mjesecu u fukusu aktivnosti na razrešavanju krivičnih dijela teške krađe i krađe, kao i kontrola brzina kretanja motorih vozila.

Vračar je naveo da je u dobojsku Policijsku upravu raspoređeno novih 18 pripravnika.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA