Logo-Glas

DOBOJ: U javnom saobraćaju korišten autobus sa preinačenim oznakama i falsifikovanim ispravama

7. Decembra 2017.

11464963DOBOJ
– Policijska uprava Doboj, 06.12.2017. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv V.J. sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Posebni slučajevi falsifikovanja isprave“ i krivično djelo „Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

Za prijavljenog V.J. postoji osnov sumnje da je u svojstvu odgovornog lica u privredom društvu iz Doboja, u junu 2016 godine, za potrebe privrednog društva od trećeg lica kupio autobus marke „MAN“ (uvezen iz Republike Slovenije) za kojeg zbog godina starosti nije mogla biti sporovedena carinska procedura.

Kriminalističko-tehničkim pregledom i izvršenim vještačenjem oduzetog navedenog vozila, utvrđeno je da je na kupljenom autobusu izvršeno skidanje kontrolne metalne pločice-znaka sa utisnutim idenftifikacionim i tehničkim podacima i na isto mjesto postavljena metalna pločica – znak sa utisnutim tehničkim podacima autobusa marke „Steyr“ koji je bio registrovan na ime privrednog društva.

Na kupljenom autobusu nalazio se seftifikat nadležnog ministarstva o izvršenom ispitivanju tahografa koji je takođe skinut sa autobusa „Steyr“.

Za prijavljenog V.J. postoji osnov sumnje da je šasiju autobusa marke „Steyr“ prodao na auto otpadu na području FBiH.

Kupljeni autobus je prefarban i na isti je postavljena oznaka privrednog društva, a u julu 2016. godine nakon što je V.J. u Centru javne bezbjednosti Doboj prijavio oštećenje registarskih oznaka autobusa marke „Steyr“, podnio je zahtjev za izdavanje novih registraskih oznaka koje su stavljene na autobus marke „MAN“, sa kojim je vršen prevoz putnika u javnom saobraćaju.
Čitajte još

TURNIR U SJEDEĆOJ ODBOJCI ”BOSNA I HERCEGOVINA BEZ MINA DO 2025”: Sino... // DOBOJ - U dvorani Srednjoškolskog centra u Doboju održan je turnir u sjedećoj odbojci pod motom ”Bosna i Hercegovina bez mina do 2025. go...
Aleksandar Goganović novi predsjednik Mladih SDS Doboj (FOTO) // DOBOJ - Na sinoć održanoj Skupštini Mladih Srpske demokratske stranke Doboj u hotelu Park u Doboju za predsjednika ove organizacije izabr...
DOBOJ: Održana sjednica Glavnog odbora DNS-a // DOBOJ - Glavni odbor Demokratskog narodnog saveza /DNS/ usvojio je danas Deklaraciju o zaštiti demokratskih vrijednosti i nacionalnih int...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA