Logo-Glas

DOBOJ: U javnom saobraćaju korišten autobus sa preinačenim oznakama i falsifikovanim ispravama

7. Decembra 2017.

11464963DOBOJ
– Policijska uprava Doboj, 06.12.2017. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv V.J. sa područja grada Doboja, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Posebni slučajevi falsifikovanja isprave“ i krivično djelo „Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja“.

Za prijavljenog V.J. postoji osnov sumnje da je u svojstvu odgovornog lica u privredom društvu iz Doboja, u junu 2016 godine, za potrebe privrednog društva od trećeg lica kupio autobus marke „MAN“ (uvezen iz Republike Slovenije) za kojeg zbog godina starosti nije mogla biti sporovedena carinska procedura.

Kriminalističko-tehničkim pregledom i izvršenim vještačenjem oduzetog navedenog vozila, utvrđeno je da je na kupljenom autobusu izvršeno skidanje kontrolne metalne pločice-znaka sa utisnutim idenftifikacionim i tehničkim podacima i na isto mjesto postavljena metalna pločica – znak sa utisnutim tehničkim podacima autobusa marke „Steyr“ koji je bio registrovan na ime privrednog društva.

Na kupljenom autobusu nalazio se seftifikat nadležnog ministarstva o izvršenom ispitivanju tahografa koji je takođe skinut sa autobusa „Steyr“.

Za prijavljenog V.J. postoji osnov sumnje da je šasiju autobusa marke „Steyr“ prodao na auto otpadu na području FBiH.

Kupljeni autobus je prefarban i na isti je postavljena oznaka privrednog društva, a u julu 2016. godine nakon što je V.J. u Centru javne bezbjednosti Doboj prijavio oštećenje registarskih oznaka autobusa marke „Steyr“, podnio je zahtjev za izdavanje novih registraskih oznaka koje su stavljene na autobus marke „MAN“, sa kojim je vršen prevoz putnika u javnom saobraćaju.
Čitajte još

Đokić sutra u Doboju // BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić prisustvovaće sutra u Doboju proslavi 25 godina od osnivanja Gradskog odb...
Dobojski mališani održali završnu priredbu // DOBOJ - U našem gradu , sinoć su nastupili najmlađe Dobojlije. Mališani iz Dječijeg obdaništa „Majke Jugović“ u velikoj sali Centra za ku...
Na području PU Doboj zbog alkohola uhapšeno šest vozača // DOBOJ - Pripadnici Policijske uprave Doboj iz saobraćaja su isključili i sankcionisali 72 vozača, od kojih je šest lišeno slobode, toko...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

sexy-soccer-underboob-361

VIJESTI

MIX ZONA