Logo-Glas

DOBOJ: Učesnicima pucnjave u Vidovdanskoj ulici određen pritvor

9. Jula 2019.

DOBOJ – Dobojski Osnovni sud odredio je jednomjesečni pritvor licima čiji su inicijali M.G. /40/ i S.A. /24/, oba iz Doboja, zbog izazivanja opšte opasnosti, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, te iznude u pokušaju, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u ovom gradu.

M.G. je 4. jula u Doboju pokušao da silom i prijetnjom iznudi novac od S.A.

Dan kasnije S.A. je došao do “Prve srpske pivnice” gdje je u bašti ovog ugostiteljskog objekta sjedio M.G. u društvu sa jednim licem.

Nakon kraće verbalne prepirke sa M.G, S.A. je izvadio pištolj, za koji nije imao oružni list niti dozvolu za držanje, i ispalio metak prema M.G. u trenutku kada se u neposrednoj blizini nalazilo više lica, nakon čega je uhapšen.

Tužilac je 6. jula, nakon ispitivanja osumnjičenih, utvrdio da je M.G. počinio krivično djelo iznuda u pokušaju, a S.A. krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tužilac je predložio određivanje pritvora zbog toga što bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, kao i zbog bojazni da će ponoviti krivična djela, budući da su skloni kriminalnim radnjama, nasilničkom ponašanju, te vršenju krivičnih djela za koja su više puta pravosnažno osuđivani.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA