Logo-Glas

DOBOJ: Uručen novac hraniteljskim porodicama

15. Maja 2018.

Добој - Центар за социјални радDOBOJ
– Centar za socijalni rad Doboj danas je, povodom Međunarodnog dana porodice, uručio skromna novčana sredstva lokalnim hraniteljskim porodicama kako bi bili unaprijeđeni njihovi materijalni uslovi.

Iz dobojskog Centra za socijalni rad saopšteno je da ove godine obilježavaju desetu godinu otkada su prvi hranitelji prihvatili odgovornu ulogu i zbrinuli djecu u svojim porodicama.

– Danas smo sa našim hraniteljskim porodicama razgovarali o trenutnom stanju i mogućnostima da se uslovi u kojima ove porodice žive unaprijede. Mi smo spremni podržati inicijative koje se tiču adekvatnijih zakonskih rješenja kojim bi se predvidjela veća finansijska izdvajanja za ovu populaciju, kao i druge mjere koje bi pozitivno uticale na kvalitet života – navodi se u saopštenju.

Добој - Центар за социјални радIz Centra poručuju da u Doboju, kao i u drugim gradovima i opštinama Republike Srpske nema dovoljno hraniteljskih porodica, iako postoji potreba za ovim oblikom zbrinjavanja.

Na sastancima sa resornim Ministarstvom, u proteklom periodu, razmatran je plan promocije hraniteljstva sa konkretnim koracima, kao i metodologija distribucije promotivnih materijala.

Iz ovog Centra najavljuju da će širenje svijesti o značaju hraniteljskih porodica, kao najboljeg oblika zbrinjavanja djece bez adekvatnog roditeljskog staranja, te izbor i edukacija budućih hranitelja biti jedan od prioriteta.

– Pozivamo sve građane koji bi željeli da se bave ovim humanim i odgovornim pozivom da se informišu u našem Centru, a uskoro ćemo krenuti u aktivnu promociju hraniteljstva sa konkretnijim informacijama o obukama za nove hranitelje – navodi se u saopštenju.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA