Logo-Glas

Doboj: Uskoro uklanjanje spornog grafita?

21. Januara 2015.

grafit DobojDOBOJ – Grafit “Ima Bosne i Bošnjaka u njoj! Bili smo prije vas i, ako Bog da, biti će i poslije vas!”, koji je ispisan na napuštenom privatnom stambenom objektu preko puta gradske džamije u Doboju, uskoro će biti uklonjen, kaže načelnik gradskog Odjeljenja za poslove komunalne policije Dragoljub Nakić.

On je rekao Srni da je svjestan da sadržaj grafita izaziva podozrenje kod građana, ali da nema potrebe za dizanje tenzija.

– Kuća je napuštena, a gradsko odjeljenje ne može reagovati, a da sa vlasnikom, koji nije dostupan, ne obavi razgovor, s obzirom da je riječ o privatnom vlasništvu – rekao je Nakić.

On je dodao da je u razgovoru sa komšijama vlasnika ovog objekta dobio uvjeravanja da će problem u vezi sa grafitom biti riješen u narednom periodu.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj kažu da su policijski službenici ovaj grafit uočili još 9. januara o čemu je obaviješten dežurni tužilac, koji se izjasnio da grafit nema obilježja krivičnog djela.

Predstavnici gradskog Međureligijskog odbora, od kojih pojedni članovi nisu upoznati sa sadržinom grafita, kažu da nije održan sastanak na tu temu i da ne treba dizati nepotrebne tenzije.

(IZVOR: SrpskaCafe/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA