Logo-Glas

DOBOJ: Vatrogasna vježba u osnovnoj školi

13. Oktobra 2017.

vlcsnap-2017-10-12-19h39m22s50DOBOJ
– Jedna osoba je lakše povrijeđena u požaru koji je juče izbio u dobojskoj školi “Dositej Obradović”.

Vatrogascima je trebalo tri minuta da stignu na požarište, a sa vatrom se, njih 13, borilo oko pola sata. Srećom, samo u vatrogasnoj vježbi u kojoj su neispravne elektroinstalacije u kabinetu matematike napravile haos. Ko zna kakav bi epilog bio u stvarnosti, jer škola nema vode u hidrantskoj mreži.

– U slučaju požara mi imamo samo protivpožarne aparate koji su servisirani, imaju ateste i oni funkcionišu, a u slučaju velikog požara ne mogu puno pomoću hidrantska mreža, nije u funkciji. Jedino što možemo ovo što su sad vatrogasci uradili da improvizuju da probaju prespojiti kablove – izjavio je Vedran Gligorić, direktor OŠ “Dositej Obradović Doboj”.

Škola nema ni protivpožarni alarm. Valjalo bi, kažu vatrogasci, i njega nabaviti, jer im je svaki minut dragocjen.

– Brže bi se dejstvovalo brže bi bila dojava sama ta, jer nekad požar može da bude da se ne primijeti tek kad se proširi da se osjeti ili vidi dim. Tek onda bi se moglo da dojavi se požar – navodi Miloš Radonjić, starješina vatrogasne jedinice Doboj.

I spojenost objekta osnovne škole sa Gimanzijom je problem. Taj objekat je star, a dijele i isti izlaz pa bi paniku bilo teško izbjeći. Nastavnici se uzdaju da plan koji su razradili ne bi trebalo da zakaže.

– Nije problem zato što iz ove škole imamo dva izlaza i tačno se zna iz koje učionica izlaze učenici, na koji izlaz. Tako da se može u kratkom vremenu djeca da izvedu na bezbijedno mjesto – pojašnjava Edim Ibrišević, dežurni nastavnik.

Do pune bezbjednosti đaka nedostaje 35. 000 maraka. Projekat za rekonstrukcioju hidrantske mreže toliko košta i odavno je u ladici, ali para nema. I vatrogasci im se nadaju. Nabavili bi još jedno vozilo za brže intervencije.
(IZVOR: ATV)

Čitajte još

Žena i dvoje djece iz Doboja povrijeđeni u sudaru dva automobila // BANJALUKA - Troje djece i dvije žene povrijeđeni su večeras u sudaru dva automobila na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Tut...
Na čekanju projektna dokumentacija za novu bolnicu u Doboju // DOBOJ - Lokalitet za gradnju nove dobojske bolnice je u vodozaštitnoj zoni, utvrdila je struka. Zato Doboj priprema novi elaborat, koji j...
Kradljivci automobila “ordiniraju” od Doboja do Modriče // DOBOJ - Nakon višemjesečnog zatišja automobili su ponovo na meti razbojnika, koji su pred kraj 2017. godine počeli nanovo da "ordiniraju"...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA