Logo-Glas

DOBOJ: Žena stradala u požaru nije obuhvaćena istragom o ubistvu njenih roditelja

13. Februara 2018.

IMG_1524DOBOJ – Žena čiji su inicijali E.B. /57/ iz Doboja, koja je smrtno stradala u požaru u porodičnoj kući, nije bila obuhvaćena istragom koja se vodi zbog ubistva njenih roditelja i najbližih srodnika u septembru 1993. godine u Gornjim Šušnjarima, saopšteno je iz dobojskog Okružnog tužilaštva.

U Tužilaštvu navode da vode istragu protiv nepoznatog izvršioca ili više njih zbog ratnog zločina protiv više članova porodice Bešlagić koji su ubijeni iz vatrenog oružja 15. septembra 1993. godine u mjestu Gornji Šušnjari.

“U ovom predmetu preduzimaju se određene mjere radi okončanja istrage i identifikovanja počinioca ili počinilaca ratnog zločina, ali nastradala E.B. nije bila uključena u istragu koja se vodi zbog ubistva njenih roditelja i najbližih srodnika”, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Za provjeru ovih informacija dobojsko Tužilaštvo upućuje na Tužilaštvo BiH koje je nadležno za procesuiranje ratnih zločina.
Iz dobojskog Okružnog tužilaštva navode da je obavljen uviđaj na licu mjesta i naređena obdukcija tijela E.B. radi utvrđivanja uzroka smrti, a preduzimaju se i druge radnje s ciljem rasvjetljavanja okolnosti koje su dovele do smrti.

“Nakon dostavljanja izvještaja policije o preduzetim mjerama i rezultatima obdukcije odlučiće se o daljem toku postupka”, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Doboj danas je saopštila da je požar u kući vlasništvo E.B. iz Doboja, u kojem je ona smrtno stradala, najvjerovatnije izbio zbog ljudskog nemara prilikom upotrebe lako zapaljivih gasova i tečnosti za zagrijavanje prostorije.

Policijskoj stanici Doboj jedan juče u 00.55 časova prijavljeno je da je u Ulici Gornji Šušnjari, u Doboju, izbio požar na kući u vlasništvu E.B. i da je u kući koja je potpuno izgorjela pronađeno ugljenisano ljudsko tijelo.

Portal “Faktor” danas je objavio da porodica 57-godišnje Edine Bešlagić, stradale u požaru u porodičnoj kući u Doboju, vjeruje da je ona ubijena.

Prema istom izvoru, Edina Bešlagić trebalo je da bude svjedok u sudskom procesu o ubistvu njenih roditelja i bližih članova porodice u ljeto 1992. godine, a ročište u ovom predmetu pred Okružnim sudom u Doboju biće održano u martu.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

UŽAS: Sam sebi odsjekao nogu i ruku // ŽEPČE - U trenutku nervnog rastrojstva, devetnaestogodišnji Ivan Slišković iz Brankovića kod Žepča, danas je sebi odsjekao ruku i nogu, n...
UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA DOBOJ: Završen kurs iz voćarstva // DOBOJ - U organizaciji Udruženja penzionerra Grada Doboj održan je dvodnevni Kurs iz vo ćarstva koji je privukao veliku pažnju najstarije...
U OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“ održana radionica pod nazivom „Da vam i... // DOBOJ - U sklopu projekta „Obojimo note“ koji realizuje udruženje „Vizija“ a koji je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA