Logo-Glas

DOBOJ: Župnik iz Teslića uručio invalidska kolica dijabetičaru

31. Decembra 2018.

Добој - хуманостDOBOJ
– Župnik iz Teslića Ivan Ravlić uručio je danas invalidska kolica dijabetičaru Damjanu Vukoviću iz Doboja, koji je i ratni vojni invalid Vojske Republike Srpske.

Ravlić je rekao novinarima da je ovo lična donacija, te da je slične akcije već realizovao u Tesliću, Derventi, federalnoj opštini Doboj Jug i drugim lokalnim zajednicama.

– Neću na tome stati. Iću ću dalje, koliko finansije budu omogućavale – naveo je Ravlić.

Pomoć je uručena u dobojskom Udruženje dijbetičara “Dijabeta”, koje je danas organizovalo i godišnje druženje članova tokom kojeg su uručene i zahvalnice donatorima.

Predstavnik Udruženja “Dijabeta” Inga Marković ukazala je da je u porastu broj oboljelih od dijabetesa i da je ova bolest sve zastupljenija kod djece uzrasta već od osam godina.

Ona je navela da je dijabetes registrovan i kod djevojčice od devet mjeseci.

Markovićeva je ukazala na nepostojanje odgoovarajućeg registra oboljelih u BiH i na to da se podaci ne podudaraju.

– Prema evidenciji Evropske dijabetske federacije u 2017. godini u BiH je evidentirano oko 380.000 oboljelih, što je mnogo više od podataka domaćih institucija, koje barataju sa ciframa od oko 250.000 – rekla je Markovićeva.

Stevica Rodić, predsjednik Saveza udruženja dijabetičara Republike Srpske, čije je sjednište u Doboju, za iduću godinu je najavio osnivanje ovih udruženja širom Srpske, radi jačanja prevencije.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA