Logo-Glas

Dobojka pričala telefonom i otišla pod voz

19. Maja 2018.

20180518164808_479130DOBOJ
– Povratak kući od sestre, koja živi u komšiluku, bio je koban za Milicu Blagojević (73) iz dobojskog prigradskog naselja Bare, jer ju je u četvrtak naveče na prije desetak godina zatvorenom pružnom prelazu u Kostajnici udario putnički talgo voz, koji je saobraćao na relaciji od Sarajeva do Banjaluke.

Mještani Kostajnice kažu da je Blagojevićeva stalno prelazila preko tog prelaza jer pruga i rijeka Bosna razdvajaju njihovo naselje od Bara, gdje je živjela nesrećna žena, ali ju je trenutak nepažnje koštao života.

– Kažu da je pričala na telefon i da nije čula voz. Tako pričaju, ja nisam vidjela, ne znam. Nije voz nju zgazio, on je nju odbacio – kaže za “Nezavisne” Milosava Simić, koja živi blizu mjesta nesreće.

Dodaje da nije ništa ni čula ni vidjela, već ju je komšinica nazvala i pitala da li zna ko je nastradao.

– Ona je stalno prelazila preko tog prelaza, jer joj sestra živi tu preko ceste, i u četvrtak veče se vraćala od nje. Išla je i u Kožuhe, u Beograd, jer u Kostajnici autobus staje, i svaki put je prelazila preko ovog prelaza – priča Milosava.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da je u četvrtak oko 19.35 Policijskoj stanici 2 prijavljeno da je u Kostajnici na zatvorenom pružnom prelazu voz udario nepoznatu žensku osobu.

– Alko-testiranjem na licu mjesta kod mašinovođa nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu – izjavila je Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj.
Komisija za vanredne događaje “Željeznica RS” (ŽRS) obavila je svoj dio posla, a rečeno nam je da u ovoj nesreći nema njihove odgovornosti. Taj pružni prelaz je, kako kažu u ŽRS, zatvoren i prelazak preko njega je zabranjen.

Navodno je nesrećnoj ženi pažnju odvukao automobil koji je sletio s ceste s druge strane zatvorenog prelaza, ali na licu mjesta nisu bili vidljivi nikakvi tragovi koji upućuju na tako nešto, niti nam je to zvanično potvrđeno.

Pružni prelaz u Kostajnici zatvoren je prije desetak godina, nakon što je nekoliko stotina metara niže sagrađen nadvožnjak, ali ga i pored toga mještani Kostajnice i Bara na sopstveni rizik i dalje koriste.

– Šta ću, moram, dolje mi je bašta, ja sam evo sada prešla preko, kopala sam u njivi. Strah me, ali šta ću. Pješaci, a i biciklisti prelaze. Skraćuju put, daleko je dolje nadvožnjak. Zbog bašte prelaze, idu u grad, idu u trgovinu, djeca idu u školu u Doboj. Prelazi se- rekla je Milosava Simić.
(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA