Logo-Glas

Dobojlija izgorio u šleperu kod Dortmunda

12. Novembra 2014.

vatrogasci šleperDOBOJ – Dobojlija Nezir Hasičić (69) poginuo je u srijedu u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Hale, stotinu kilometara od njemačkog grada Dortmund.

Prema pisanju tamošnjih medija, koji ovu nesreću opisuju kao scenu iz najstrašnijih horor filmova, Hasičić je iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad šleperom i udario u kuću pored puta.

Kuća se potom zapalila, a vatrena stihija zahvatila je i kabinu šlepera u kojoj se nalazio Hasičić, pa je i on izgorio.

Kako navode, policija je izvršila uviđaj te ispituje tačne uzroke ove saobraćajne nesreće. Dvije osobe koje su bile u kući s lakšim povredama su primljene u obližnju bolnicu.

Porodica Hasičić koja živi u Doboju, skrhana od bola, kazala je da je nastradali Nezir godinama vozio kamion za jednu firmu iz Njemačke.

– Posljednji put je dolazio pred Bajram. Njegova smrt nas je iznenadila – kažu članovi ove porodice.

Komšije ga opisuju kao dobroćudnog čovjeka koji je godinama bio za volanom, te dodaju da je imao zdravstvenih problema sa srcem i visokim pritiskom, zbog čega ne isključuju mogućnost da mu je pozlilo za vrijeme vožnje.

Iza nastradalog Hasičića ostalo je četvoro odrasle djece, a jedna kćerka mu je poginula prije desetak godina u saobraćajnoj nesreći dok se vraćala u Doboj iz Njemačke.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA