Logo-Glas

Dobojlije u strahu od Bosne

19. Januara 2015.

Doboj BosnaDOBOJ – Kiša koja je prošle noći pljuštala nad Dobojem ostavila je budnim mnoge stanovnike tog grada. Od straha da se majski scenario ne ponovi Boro Kikić priznaje da nije oka sklopio. Stan u Ćurpijskoj ulici u maju je poplavljen.

– Ni noćas nisam spavao, jer jednom me poplavilo, najvjerovatnije da će opet to isto jer ja sam išao sve pregledo kad sam na televiziji vidio kako je to napravljen nasip. Sve sam pregledo, nigdje ništa nije napravljeno, a ovdje sam sve institucije pitao i samo sam dobio odgovor gledaj u Boga i moli se bogu – rekao je Boro Kikić za ATV.

Ovaj profesor u penziji nije bio jedini koji je danas došao na gradski most da pogleda nivo Bosne. Prizor kažu nije umirujući.

– Nadošla je nema šta baš jutros su pričali da odozgo od Sarajeva od Maglaja nadolazi – kaže Vasilj Milićević.

I Mirko Ilić nam je zabrinut.

– Koga su zmije klale i guštera se boji narodna kaže, tako i u Doboju, Sarajevo gledam već je izlilio odozgo nama dolazi – kaže on.

Zbog vodostaja je otkazan i tradicionalni skok na Bogojavljenje. Pasionirani ljubitelj rijeka i skokova ipak nije rizikovao skokom u nabujalu Bosnu.

– Gledajući ovaj nemir vode ja se duboko izvinjavam građanstvu i duboko obećavam za Svetog Savu… valjda me ‘vak'o vrijeme neće pogodit’ – kaže Borislav Nikić.

Neki su čekali skok, drugi ipak malo manji nivo. Tek poneki optimističan.

Nadležni ne strahuju. Bosna je u koritu, razloga za brigu nema. Nivo je tek nešto preko jednog metra, vanredna odbrana proglašava se na oko četiri, pa razloga za paniku, uvjeravaju, nema.

(IZVOR: ATV)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA