Logo-Glas

Dobojlije ugostile glumca i književnika Sinišu Ubovića

9. Maja 2018.

20180509180045_477574DOBOJ
– Potražnja za djelima beogradskog glumca i pisca Siniše Ubovića natjerala je rukovodstvo Narodne biblioteke da ga pozove u goste i da prvi put u karijeri promociju održi na otvorenom.

– Koleginice su stalno pitale imamo li šta od Siniše Ubovića još, traže nam ljudi. Ja sam onda shvatila da je stvarno potražnja za tom vrstom literature velika, a Siniša mi je nekako bio anoniman za ove prostore – pojasnila je Slavica Gostimirović, direktorka dobojske Narodne biblioteke.

Ubović se ovdašnjoj publici predstavio na sceni koja je za tu priliku pripremljena na ulici, ispred biblioteke, a čitaocima je govorio kako su nastala dva njegova djela, roman “Moja baba zen budista” i “Jači od bola”.

Publici, među kojom su najbrojnije bile žene, ispričao je da je glumu upisao tek u petom pokušaju, da su mu osporavali muzički talenat, te da je u svom životu radio i kao vozač, akviziter, ali i prodavač palminog sjemena, a u 36. godini života počeo je da traga za odgovorima na životna pitanja i postao je motivacioni trener.

U tom periodu su nastala njegova pisana djela među kojima je i roman “Moja baba zen budista”, posvećen njegovoj babi Zorki, porijeklom iz Glamoča, na čiji pomen je suzdržavao suze.

Popularnost je stekao ulogom u seriji “Miris kiše na Balkanu”, a danas je, kaže, gluma otišla na neko svoje mjesto, ne zato što je donio takvu odluku, nego dozvolio da se stvari odvijaju na način na koji je potrebno.

Iznenadio se kada mu je bibliotekarka Ivana Bukejlović pokazala njegovu knjigu “100% ja”, koja je sa posvetom nakon poplave 2014. stigla u Doboj, a publiku pred kojom se svojevremeno predstavio na Teatarfestu, obradovao je poklonom od po tri primjerka svih svojih djela koja je ustupio biblioteci.
(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA