Logo-Glas

Dobojska bolnica se dobro nosi sa teškoćama

9. Marta 2015.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić na svečanoj akademiji povodom 63 godine postojanja Bolnice "Sveti apostol Luka" u DobojuDOBOJ – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da se dobojska Bolnica “Sveti apostol Luka” dobro nosi sa današnjim teškoćama i da se nada da će ova zdravstvena ustanova u narednom periodu dodatno unaprijediti rad.

Bogdanić je rekao prije početka Akademije, organizovane povodom 63 godine postojanja Bolnice, da se nada da će ova ustanova ispoštovati zaključke Vlade Republike Srpske, kao i da je opredjeljenje resornog ministarstva da u budućnosti broj ljekarskih specijalizacija bude ravnomjerno raspoređen na području cijele Republike Srpske.

– Mi smo već u nacrtu zakona rekli da će biti donesen plan mreža zdravstvenih ustanova, kada će biti definisan sadašnji obim i način pružanja zdravstvene zaštite – izjavio je Bogdanić novinarima.

Direktor Bolnice “Sveti apostol Luka” Doboj Vlado Đurđević istakao je da je ova zdravstvena ustanova prošlu godinu finansijski završila pozitivno sa 1.300.000 KM.

On je istakao da je namjera da ove godine bude definitivno završena rekonstrukcija Bolnice i da je obezbijeđen kredit Investiciono-razvojne banke u iznosu od 600.000 KM.

Đurđević očekuje da će u projekte biti uložena i sredstva UNDP-a.

On je ukazao na manjak broja ljekara u ovoj ustanovi za koji kaže da je najmanji u Republici Srpskoj u odnosu na broj osiguranika.

Na Svečanoj akademiji povodom 63 godine postojanja Bolnice, kojoj su prisustvovali i ljekari iz prijeratnog perioda, podijeljene su i jubilarne nagrade istaknutim radnicama i kolektivima.

Nakon svečanog dijela, slijedi projekcija filma o stradanju grada tokom prošlogodišnjih majskih poplava. Učesnici programa su glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Goran Jokić, te kamerni hor “Banjalučanke”.

Dobojska Bolnica osnovana je 9. marta 1952. godine odlukom tadašnjeg Izvršnog odbora opštine Doboj, kao pravni sljedbenik Omladinske bolnice, koja je ustanovljena radi zdravstvene zaštite omladinskih brigada na izgradnji pruge Doboj – Banjaluka.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA