Logo-Glas

Dobojska OŠ “Sveti Sava” obilježila Dan i krsnu slavu

26. Januara 2018.

Добој - СавинданDOBOJ – Učenici Osnovne škole “Sveti Sava” u Doboju organizovali su večeras kulturno-zabavni program povodom Dana i krsne slave škole – Svetog Save i ujedno obilježili 53 godine od osnivanja ove obrazovne ustanove.

Direktor škole Radmila Dakić istakla je da je škola kovačnica i kolijevka znanja, a da je prosvjetitelj Sava narodu širio vjeru da su rad i učenje nešto što najviše vrijedi.

“Učio nas je vrlinama, jer znanje bez vrlina jeste samo obmana i preteča svakog zla”, poručila je Dakićeva.

Ona kaže da je Sveti Sava prosvjetnim radnicima ostavio zadatak da buduće naraštaje uče da nesebično njeguju obrazovanje, da cijene vjeru i ljubav, dobročinstvo, kako prema sebi tako i prema drugima.

Dakićeva je navela da ova osnovna škola večeras proslavlja i 53. godinu od osnivanja.

Prema njenim riječima, škola je u pripremi organizovanja fakultativne nastave kineskog jezika, koju će provoditi učitelji iz Kine, po njihovom planu i programu.

U kulturno-zabavnom programu povodom Savindana, koji je izveden u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje, učestvovale su sve školske sekcije – horska, dramska, folklorna i literarna, te orkestar.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

DOBOJLIJE KLIZE U RANG NIŽE: Sloga – Kozara 1:3 // DOBOJ – Kozara je pobedila, ali da su njeni prvotimci malo bolje podesili nišanske sprave taj trijumf mogao je biti i ubedljiviji. Ništa ...
DOBOJ: Biciklom do Osla // DOBOJ - Biciklista rekreativac Mladen Malić iz Doboja krenuo je jutros na vožnju do Norveške dugu oko 2.400 kilometara. Malić je rekao n...
Dobojlija u “Googleu” // Ako je „Google“ broj jedan igrač u svjetskoj internetskoj industriji, ako kompanija ima 80.000 zaposlenih u više od 50 zemalja širom svij...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA