Logo-Glas

Dobojska “Toplana” radi normalno, građani zadovoljni grijanjem (VIDEO)

13. Januara 2015.

toplana DobojDOBOJ – Za razliku od Banjaluke, Dobojlije nemaju većih problema sa grijanjem. Snadbijevanje toplotnom energijom u Doboju je redovno. Pristuni su sitni kvarovi koji se, kao u dobojskoj “Toplani2 tvrde, rješavaju u hodu.

Uprkos višemilionskoj šteti koja je gradskoj “Toplani” u Doboju nanesena tokom maja, građani su zadovoljni uslugom ovog preduzeća. Većih problema sa isporukom toplotne energije, tvrde, do sada nisu imali.

Zbog sitnog kvara na hidraulici pogona, radijatori u domovima Dobojlija prije nekoliko dana ostali su hladni, ali na svega nekoliko sati. Iako je kvar brzo otklonjen, građani su bili primorani da traže alternativni način za zagrijavanje .

U gradskoj “Toplani” priznaju da svakodnevno rade na otklanjanju sitnijih kvarova, koji najčešće nastaju zbog dotrajalosti toplovoda i usljed niskih temperatura. Korisnicima poručuju da nemaju razloga za brigu da li će im radijatori do kraja sezone biti topli iako zbog lošeg stanja u kojem se toplovod nalazi dnevno gube oko 120 kubnih metar vode.

– To je jedan generalni problem koji ćemo pokušati pretvoriti u projekat i aplicirati UNDO ili već nekom od donatora da se rješava pitanje toplovoda – istakao je Zdravko Petrović, direktor “Toplane” u Doboju.

Zbog kvarova na internim instalacijama službenici dobojskih pravosudnih institucija u posljednjih nekoliko dana su primorani da se griju sa grijalicama.

– Poplava je donijela to što je donijela, da mi moramo praktično servisirati i radijatore i interni razvod u stanovima – dodaje Petrović.

Uprkos kvarovima zbog kojih povremeno dolazi do kratkih prekida snabdijevanjem toplotonom energijom u gradu, u “Toplani” kažu da bi grejna sezona trebalo da bude završena bez većih problema. Za grejnu sezonu nabavljeno je 34 hiljade tona uglja.

(IZVOR: SrpskaCafe/ELTA TV)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA