Logo-Glas

Dobojski ogranak DEMOS-a dobio rukovodstvo

10. Februara 2019.

20190210140949_522259DOBOJ
– Stolica više tražila se u sali u kojoj je ovog vikenda održana osnivačka sjednica Skupštine dobojskog DEMOS-a, koji se pohvalio da je DNS-u “preoteo” više od 80 odsto članova, te da u lokalnom parlamentu njihove interese zastupaju dva odbornika, dok doskorašnje kolege mogu računati samo na jednog.

– Slika govori više od riječi, i ja sam bila prijatno iznenađena – izjavila je Spomenka Stevanović, potpredsjednica DEMOS-a i predsjednica Poslaničkog kluba te partije u Narodnoj skupštini RS.

– Biću skroman ako kažem da je 80 odsto, mislim da je i više. Ima već određenih odbornika iz drugih političkih stranaka koji su zainteresovani da dalje nastave saradnju sa DEMOS-om – kazao je Slađan Jović, koji je kao jedini kandidat izabran za predsjednika Gradskog odbora DEMOS-a.

Stranački skup, osim pristalica i simpatizera DEMOS-a, privukao je i aktiviste drugih partija pa su se, između ostalih, u sali mogli vidjeti Esmin Mahmutović, odbornik SDP-a, te dva odbornika SDA Sevlid Hurtić i Amir Hurtić, kao i Boris Jerinić, aktuelni zamjenik gradonačelnika Doboja.

– Samo smo došli da podržimo kolegu Jovića i da mu zaželimo uspješan izborni rezultat, te da taj rezultat bude uvijek iza SDA – rekao je uz osmijeh Sevlid Hurtić, odbornik SDA, dok je Boris Jerinić, koji vodi kampanju za vanredne izbore za gradonačelnika, žurio na drugi skup i nije imao vremena za radoznalu sedmu silu.

Na osnivačkoj sjednici Skupštine izabran je Gradski odbor koji broji 54 člana, te članovi Statutarne komisije i Nadzornog odbora stranke, koja će pozvati svoje aktiviste da 17. februara glasaju za Jerinića.

– Svjedočimo ovdje da smo na pravom putu, gdje nismo dozvolili da se izvrši privatizacija stranke, kako na republičkom nivou tako i na lokalnom nivou, od nekoliko pojedinaca iz rukovodstva koje je ostalo u, možemo reći, zatvorenom DNS-u u Doboju – naveo je Slađan Jović, novoizabrani lider dobojskog DEMOS-a.

– Naš cilj u narednom periodu je da stranku ojačamo imajući u vidu, pored bivših članova DNS-a, priliv novih ljudi iz drugih političkih stranaka, i onih koji nisu članovi stranaka… Mi smo sigurni da ćemo u toku ove godine izgraditi jaku, stabilnu političku partiju, a svoju snagu ćemo svakako pokazati na sljedećim lokalnim izborima – izjavila je Spomenka Stevanović.
(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA