Logo-Glas

Dobojski SNSD-ovci ne žele Obrena Petrovića u stranci

6. Decembra 2018.

Obren-i-UrošBrojni članovi dobojskog SNSD-a nezadovoljni su odlukom vrha stranke da u svoje redove prihvati bivšeg gradonačelnika i SDS-ovca Obrena Petrovića i sve intezivnije razmišljaju o prelasku u Socijalističku partiju, koja će u ovom gradu djelovati opoziciono.

Razlog za još veću ogorčenost jeste najava da Petrović i njegovi saradnici neće postati samo puki članovi najveće partije u Srpskoj, već da će bivši SDS-ovac postati, ni manje ni više, već prvi čovjek dobojskog SNSD-a, piše Istinito.

– Situacija postaje potpuno šizofrena. Mi se više od 10 godina upinjemo da sa vlasti srušimo Obrena Petrovića i sada, tek tako, treba da nam upravo on, koga smatramo za najvećeg krivca za lošu situaciju u Doboju, dođe za partijskog šefa?! Znate li koliko je ovdje ljudi iskreno „ginulo“ za SNSD i koliko ih je ugrozilo sebe i svoje porodice jer smo bili protivnici politike Obrena Petrovića. I šta sada? Nikom ništa! Petrović nastavlja da radi šta želi a mi da pognemo glave? To neće moći tek tako – prepričava jedan od razočaranih SNSD-ovaca iz Doboja.

On ističe da medijske najave o Petrovićevom ulasku u SNSD nisu spinovi te da je samo pitanje kada će se taj korak i formalno napraviti.

– Petrović je spominjao da bi prelazak ozvaničio polovinom sljedeće godine ali kako stvari trenutno stoje, to bi moglo biti i puno ranije. Možda čak i uskoro. Veliki broj mojih stranačkih kolega ne može da se pomiri sa takvim raspletom, te je malo vjerovatno da ćemo ostati članovi partije. Ovo odgovara samo grupi najviših funkcionera iz Gradskog odbora na čelu sa predsjednikom GO Urošem Gostićem, koji i stoji iza svih ovih preokreta, ali običnim članovima nikako. Neki spominju, koliko god to bilo apsurdno i prelazak u SDS, koji nam je decenijama bio glavni politički konkurent ali najizvjesniji je prelazak u Socijalističku partiju, koja će, kako se čini, ostati iskrena opozicija – ističe naš sagovornik.
Podsjećamo, samo dan nakon opštih izbora, koji su održani 7. oktobra ove godine, Obren Petrović, koji je izabran za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, najavio je saradnju sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i njegovim SNSD-om.

Podršku dojučerašnjim političkim neprijateljima dala su i dva poslanika iz Doboja u Narodnoj skupštini RS, koja su mandat osvojila sa liste SDS-a, Nebojša Marić i Danijel Jošić, kao i aktuelni zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić. Svi su, u više navrata, na kraju izbačeni iz najveće opozicione partije, odlukama predsjednika SDS-a Vukote Govedarice.

Ubrzo su Petroviću podršku dali i svi poslanici u Skupštini grada Doboja, njih 11, koji su kolektivno istupili iz SDS-a, te prešli u nezavisne odbornike. Nakon pružene ruke između Petrovića i SNSD-ovaca, SDS je ostao bez odbornika, ostali su otišli u vlast, izuzev trojice odbornika Socijalističke partije, koja će, kako su najavili, nastaviti djelovati opoziciono.

U Doboju će uskoro biti održani izbori za gradonačelnika, Petrovićev izbor podržaće većina partija dok još uvijek nije poznato da li će SDS, koji raspustio Gradski odbor u Doboju, ili Socijalistička partija, imati svoje kandidate.
(IZVOR: Istinito)

Komentari

One Response to Dobojski SNSD-ovci ne žele Obrena Petrovića u stranci

  • Najbolje vam pokazatelj je SNSD-ovce ovo zadnje uz ime stranke. Nista vam nisu bolji ni socijalisti i tamo glavnu rijec vodi Sreto pekara posto su ostali su samo glasnogovornici i dogovaraju poslove. A sto se tice SNSD u Doboju nema te kadrove za Mjesne zajdnice a kamoli za gradsku upravu jednog regionalnog grada kada su vam odbornici bili ucenici sa posbnim potrebama jedva zavrsavali zanate u metalskoj skoli.

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA