Logo-Glas

Dobojsko Udruženje penzionera posjetilo Dom za starija lica na Preslici

9. Oktobra 2019.

U okviru obilježavanja Dana starijih lica delegacija Udruženja penzionera grada Doboj koju je predvodio predsjednik Rajko Gligorić posjetila je JU “Dom za starija lica Doboj” na Preslici.

Tom prilikom korisnicima Doma uručeni su skromni pokloni, a Rajko Gligorić je pozdravio osoblje i štićenike Doma.

– Udruženje penzionera grada Doboj, iako raspolaže sa skromnim finansijskim sredstvima, iznađe mogućnost da organizuje posjete ovakvim ustanovama. Danas smo u ovoj ustanovi prvi, ali i ne poslednji put, a povod je obilježavanje Dana starijih lica. Želimo da vam prenesemo želje naših penzionera da se ne osjećate zaboravljenim i da uz ovakvo osoblje Doma budete uvijek raspoloženi i srećni.

Na posjeti se zahvalio Nenad Ostojić, upravnik “Doma za starija lica Doboj”.

– Drago nam je što su našu ustanovu posjetili i predstavnici najstarije populacije – penzioneri, čime su pokazali da su solidarni sa licima koja borave u ustanovama ovakvog tipa. Iako ovdje imaju sve odgovarajuće uslove štićenici su srećni kada ih neko posjeti, jer osjete da nisu sami. Naime, u ovom Domu za starija lica nalaze se štićenici sa prostora dobojske, teslićke i stanarske opštine. Kapacitet Doma, koji je otvoren 2011. godine, je za 50 osoba, a trentno boravi 40. Većinu čine štićenici koje šalje Centar za socijalni rad Doboj, a ima i onih koji borave samostalno uz mjesečnu nadoknadu.

O štićenicima u Domu za starija lica na Preslici brine osoblje koje pored upravnika Ostojića i socijalnog radnika Dalibora Gostića, čine i medicinski radnici i kuvari. Svakodnevno su ovdje obezbijeđena tri obroka i užina, a redovne su i posjete ljekara iz Doma zdravlja Doboj. Kako je ovo ustanova otvorenog tipa štićenici slobodno vrijeme koriste na razne načine, od šetnje, igranja šaha, gledanja TV progama i druženja.

(AUTOR/FOTO: Slobodan Babić)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA