Logo-Glas

DODIK: Donošenje Zakona o radu – značajan iskorak

18. Januara 2016.

Бањалука - Додик - Вигемарк

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i šef Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark složili su se da donošenje Zakona o radu, koga je nedavno usvojila Naroda skupština Srpske, predstavlja značajan korak u otvaranju reformskih paketa koji će ubrzati put BiH ka EU.

Na današnjem sastanku sa Vigemarkom u Banjaluci, predsjednik Dodik je iznio poznati stav Republike Srpske da se zalaže za što brže stvaranje uslova za kandidatski status BiH pod uslovom da je Republika Srpska u te procese uključena u obimu kolike su njene nadležnosti, pokazujući na taj način i svoj konstruktivan pristup.

U saopštenju iz kabineta predsjednika Republike navodi se da je na sastanku bilo riječi i o početku prvog ciklusa pregovora poljoprivrednog, trgovinskog, ekološkog i transportnog dijela Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i o ostalim aktuelnim ekonomskim i političkim temama u Republici Srpskoj i BiH.

CVIJANOVIĆ: Neophodno što hitnije usvajanje konačnog mehanizma koordinacije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je neophodno što hitnije usvajanje konačnog mehanizma koordinacije kao preduslova za dalje kretanje BiH ka EU integracijama.

Na danas održanom sastanku sa šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom, Cvijanovićeva je istakla da je Srpska opredijeljena da zadrži aktivnu ulogu u procesu evropskih integracija, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog sporazuma.

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću saopšteno je da je na sastanku razgovarano o procesu evropskih integracija u svjetlu podnošenja aplikacije BiH za članstvo u EU, te da su sagovornici razmijenili mišljenje i o trenutnim bezbjednosnim izazovima u BiH i svijetu.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA