Logo-Glas

DODIK: Rafinerija ulja Modriča jedna od najboljih kompanija u BiH

12. Aprila 2018.

KUDRJASEV I DODIKMODRIČA
– Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Rafinerija ulja Modriča jedna od najboljih kompanija u Srpskoj i BiH što pokazuje obim proizvodnje, ali i plasiranje proizvoda na daleka tržišta.

Dodik je naglasio da će do kraja godine biti uloženo 2,5 miliona evra u sektor proizvodnje baznih ulja, te podsjetio na ranija ulaganja od 12,5 miliona evra u novu opremu, zahvaljujući kojoj je moguće proizvesti 60.000 tona različitih veoma konkurentnih proizvoda.

Nakon sastanka sa predstavnicima ruske kompanije “Zarubežnjeft” i obilaska Rafinerije ulja Modriča, Dodik je rekao novinarima da je ovdje riječ o uspješnoj privatizaciji, te da kompanija pokazuje visok stepen socijalne odgovornosti.

On je istakao da ulaganja u novu opremu demantuju pojedine medijske napise o zatvaranju proizvodnje, te da tekuća proizvodnja ostvaruje dobit koja uz određene obaveze nije velika, ali je zadovoljavajuća.

– Zahvalan sam za više od 500 miliona KM uplaćenih doprinosa i poreza u finansijski sistem Republike Srpske, dijelom i BiH – rekao je Dodik.
On je zahvalio rukovodstvu kompanije za obezbijeđenu prosječnu plati od 600 evra i vidljivu odgovornosti prema radnicima kada je riječ o doprinosima, što je jedan od važnih dijelova poslovne politike kompanije “Zarubežnjeft”.

Dodik je ukazao da je problem neadekvatan sistem javnih nabavki kod velikih preduzeća koji omogućava razne spekulacije i gdje se pojavljuju različite firme koje spekulišu kvalitetom, ali da je kvalitet proizvoda Rafinerije ulja Modriča neupitan što potvrđuju sertifikati svjetski priznate laboratorije.

– Treba voditi računa o ovakvim kompanijama i omogućiti im da u ravnopravnim uslovima mogu da konkurišu na bilo koji tender – poručio je Dodik.

On kaže da dolaskom “Zarubežnjefta” na naftno tržište u BiH više nema problema kada je riječ o kvalitetu ulja, što je ranije bilo diskutabilno.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

MODRIČA: Uručeno sjeme za devet proizvođača // MODRIČA - U Modriči je danas za devet odabranih poljoprivrednih proizvođača uručeno 1,7 tona sjemena soje koja je obezbijeđena u okviru p...
SREĆA UZ SEMBERCE: Alfa Modriča – Radnik 2:3 // MODRIČA – Radnik je pobedio istim onim rezultatom kakvim je slavila Alfa Modriča u prvoj utakmici (3:2), ali je do svog devetog finala Ku...
MODRIČA: Počela preventivna republička kampanja “Niti jedan neve... // MODRIČA - Podjelom edukativnog materijala u Modriči i simulacijom dejstva bezbjednosnog pojasa na tijelo vozača ili putnika prilikom čeon...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA