Logo-Glas

DODIK: Stanari najveće gradilište u Srpskoj

16. Maja 2015.

Predsjednik kompanije EFT RiTE "Stanari" Vuk Hamović sa Miloradom  DodikomSTANARI – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je opština Stanari najveće gradilište u Srpskoj.

Dodik, koji je danas prisustvovao obilježavanju 10 godina rada kompanije “EFT – Rudnik i Termoelektrana `Stanari`”, rekao je da će izgradnjom termoelektrane, dobijanjem statusa opštine i prolaskom autoputa Doboj – Banjaluka, Stanari sigurno dobiti značajnu perspektivu razvoja.

– Ovo je najveće gradilište u Srpskoj, kada se kumulativno gledaju investicije. To je dokaz da nismo stali, da smo u najtežim godinama planirali i počinjali velike investicije i Republika Srpska i opština Stanari sigurno imaju razloga za zadovoljstvo – rekao je Dodik.

On je napomenuo da se radi na projektu da Stanari imaju direktno uključenje na autoput koji prolazi u neposrednoj blizini.

– Ne tako slučajno, ali u isto vrijeme, složilo se ovdje nekoliko važnih i velikih investicija na prostoru dobojske regije, to su svakako Termoelektrana `Stanari` i autoput Banjaluka – Doboj – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je kompanija EFT jedan od najvećih investitora u regionu i drugi po veličini strani investitor u Republici Srpskoj.

– Raduje me činjenica da smo danas mogli da čujemo da krajem ove godine, kako je redviđeno svim planovima za izgradnju termoelektrane, počinje probni rad i da će u polovini iduće godine početi i njihovo uključivanje na mrežu, znači isporuka struje kupcima – rekao je Dodik.

On je dodao da ga raduje i što će na ovom mjestu biti povećan broj radnika za skoro 400.

Predsjednik Srpske je zahvalio i čestitao jubilej svim radnicima koji tu rade, kao i svima koji su pomogli ovom projektu.

– On je dokaz naše sposobnosti, naše istrajnosti, našeg neodustajanja, jer je bilo mnogo trenutaka kada je bilo lakše odustati od tako velikih projekata nego ići dalje. Nismo odustali nego dolazimo do realizacije, što je najvažnije – naglasio je Dodik.

On kaže i da je zahvalan EFT grupaciji što na ovom mjestu razvija novi odnos sa lokalnom strukturom, pokazujući na koji način je lokalno integrisana i odgovorna, te podsjetio da pomaže osnovnu školu i druge u opštini.

– Sigurno na najbolji način pokazuje kako treba da sarađuje lokalna zajednica i ovako jedna perspektivna kompanija – istakao je Dodik.

Obilježavanju jubileja prisustvovali su presjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministri u Vladi Srpske, ambasadori Velike Britanije Edvard Ferguson, Kine Lei Jianzhong, predsjednik kompanije EFT Vuk Hamović i druge brojne zvanice.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA