Logo-Glas

DODIK U TESLIĆU: Preduzeća moraju poštivati ugovore

12. Oktobra 2017.

Теслић - "Дестилација" - ДодикTESLIĆ
– Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Tesliću da je upoznat o problemu snabdijevanja sirovinama teslićke Hemijske industrije “Destilacija” i najavio već početkom iduće sedmice sastanak sa subjektima koji su direktno odgovorni za snabdijevanje tog preduzeća.

Dodik je poručio da javna preduzeća moraju da poštuju ugovore koje su sklopila.

On je naglasio da je Vlada Republike Srpske donijela zaključke usmjerene na isporuku sirovina prerađivačima, ali da je vidljivo da se to ne poštuje.

Dodik je rekao da problem snabdijevanja drvoprerađivača postoji širom Srpske, te najavio da će lično sagledati situaciju i pokušati da organizuje cijeli proces istraga jer je nemoguće da postoji dovoljna količina sirovina, da postoji sječa, a da ne mogu da budu pokrivene planirane i ugovorene obaveze.

– Očigledno da postoje neke druge stvari, korupcija, nepoštivanje ugovora i lopovluk koji se mora izbiti. Ne zanima me ko je iz SNSD-a, DNS-a, ali oni koji ne budu poštivali zaključke Vlade mogu da se pakuju – poručio je Dodik.

Теслић - "Дестилација" - ДодикDirektor “Destilacije” Teslić Novo Škrebić rekao je da zalihe drvnih sortimenata traju do osam dana, što ugrožava rad ove hemijske industrije koja je izvozno orijentisana.

Škrebić kaže da preduzeće bojkotuju i ucjenjuju šumska gazdinstva, i da je sa 11. oktobrom isporučeno svega 44,5 odsto ugovorenih sirovina.

– “Destilacija” izvozi 67 odsto proizvodnje uglja, briketa 93 odsto i kiseline 60 odsto, što je na godišnjem nivou oko 11 miliona KM – rekao je Škrebić.

Današnjem sastanku prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Srpske Dragutin Škrebić.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Vukota Govedarica zapjevao na svadbi u Tesliću (VIDEO) // TESLIĆ - Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica zapjevao je sinoć u Tesliću, na svadbi sina načelnika opštine Milana Mi...
TESLIĆ: Saopštenje i apel komunalne policije // TESLIĆ - Tragom informacije sa društevnih mreža da su nepoznata lica na lokaciji Radolinka- osnovna škola “Petar P. Njegoš” postavila nep...
TESLIĆ: Iz porodične kuće ukradeni novac i lični dokumenti supružnika... // TESLIĆ - U teslićkom mjestu Barići juče je izvršena je provala u porodičnu kuću vlasništvo I.M., odakle su otuđene torbice u kojima su ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA