Logo-Glas

Dodjela 2.300.000 evra bespovratnih sredstava poslovnim subjektima

19. Maja 2017.

Добој - пројектиDOBOJ
– U Doboju je danas predstavljen projekat “Izazov za promjenu” za dodjelu 2.300.000 evra bespovratnih sredstava poslovnim subjektima u BiH.

Projekat realizuju Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Sarajevska regionalna razvojna agencija-SERDA, a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju /SIDA/.

Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić rekao je novinarima da je ukupna vrijednost projekta 3.200.000 evra, a da će 2.300.000 evra grantovima biti direktno dodijeljeno privrednim subjektima u BiH koja zadovolje kriterijume, dok je ostatak namijenjen za realizovanje.

– Maksimalan iznos grant sredstava dostupan za “stratap” iznosi 10.000 evra, a 30.000 evra za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih, s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće od minimalno 50 odsto – naveo je Đukić.

Đukić je napomenuo da projekti moraju da sadrže inovativne poslovne ideje, proizvode ili usluge koje treba da smanje nezaposlenost, povećaju konkurentnost i održivi društveno-ekonomski razvoj u BiH.

Mićo Stanojević iz Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća rekao je da se, između ostalog, boduje nivo inovativnosti, geografski obuhvat, kvalitetan opis projekta, izvodljivost i održivost sa jasnim opisom kapaciteta aplikanata /preduzetnici, zadruge i preduzeća/, te društvena korist sa naglaskom na zapošljavanje mladih i žena.

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Doboj Predrag Đurić istakao je da je ovo prvi od šest poziva koji će biti raspisani za realizaciju projekta, te pozvao zainteresovane da se za dodatne informacije obrate dobojskoj Agenciji.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

SDS protestnom šetnjom tražio pravdu za Branislava Garića // DOBOJ - Devet godina nakon ubistva Branislava Garića, potpredsjednika SDS-a, njegove stranačke kolege povele su u protestnu šetnju ne sam...
DOBOJ: Počeo sastanak Dodika sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem // DOBOJ - U Doboju je danas počeo sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa gradonačelnikom Obrenom Petrovićem. Sastanku u...
VULIĆ: Sramna zloupotreba Garićeve smrti // DOBOJ - Član Predsjedništva SNSD-a Sanja Vulić izjavila je Srni da je današnja šetnja vrha SDS Dobojem povodom godišnjice ubistva potpred...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA