Logo-Glas

Đokić: Borci dali najveći doprinos u stvaranju Republike Srpske

18. Novembra 2014.

Petar Đokić u PetrovuPETROVO – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas u Petrovu da je projekat potpunog stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija stanovništva jedan od najhumanijih projekata koji je republička vlast vodila poslije rata.

Đokić je naglasio da je ovim projektom planirano da se do kraja godine stambeno zbrine 5.606 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Nakon uručenja rješenja i ključeva za tri stana Vidi Stojanović i Zlati Ristić, suprugama poginulih boraca Vojske Republike Srpske /VRS/, i Borislavu Pejanoviću, ocu poginulog borca VRS, ministar Đokić je rekao da je dodjelom stanova i davanjem bespovratne novčane pomoći za šest boračkih porodica projekat trajnog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca u Petrovu završen.

Đokić je naglasio da se u Republici Srpskoj trenutno grade još 774 stana, dok još 400 porodica treba uskoro da dobije bespovratnu novčanu pomoć čime će program stambenog zbrinjavanja u Srpskoj biti završen.

– Republika Srpska će i u budućnosti podržavati i pomagati porodice poginulih boraca, ratnih-vojnih invalida i demobilisanih boraca, koji su na poseban način obilježili vrijeme iza nas i dali najveći doprinos za nastanak i trajanje Republike Srpske – rekao je Đokić, koji je presijecanjem vrpce zajedno sa načelnikom opštine Petrovo Ozrenom Petkovićem dao na upotrebu nove stanove.

Izgradnju tri stana ukupne površine od 134 kvadratna metra u vrijednosti od 104.580 KM finasniralo je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, dok je opština Petrovo platila projektnu dokumentaciju i obezbijedila građevinsko zemljište i infrastrukturu.

Dodjelom stanova, bespovratnim novčanim sredstvima i paketima građevinskog materijala, u opštini Petrovo do danas je stambeno zbrinuto 30 porodica poginulih boraca.

Dodjelom stanova, stambeno je zbrinuto 15 ratnih-vojnih invalida, a dodjelom bespovratnih novčanih sredstava njih 11.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA