Logo-Glas

ĐOKIĆ: Ima prostora da cijena goriva bude manja

12. Juna 2018.

Petar ĐokićMinistar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je večeras u Trebinju da smatra da ima prostora da cijena goriva u Republici Srpskoj bude manja.

On je potvrdio da će Vlada Srpske razmatrati informaciju o svim aspektima koji su vezani za cijenu goriva u Republici.

Đokić je novinarima rekao da je prije nekoliko dana pokrenuo to pitanje i da smatra potpuno opravdanim da Vlada Republike Srpske o tome razgovara i zauzme određene stavove.

Navodeći da takvu raspravu treba da vode i federalna Vlada i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Đokić je istakao da se samo u tom trouglu /sa Vladom Srpske/ može definisati politika koja može uticati na cijenu goriva u BiH.

On je dodao da niko ne treba da očekuje da Republika Srpska donese neke propise da cijena goriva bude znatno niža nego u Federaciji BiH /FBiH/, naglašavajući da je to prosto nemoguće i da se takva politika nikada do sada nije mogla voditi, a da daje rezultate.

– Tvrdim da ima prostora da cijena može da bude manja, da neka opterećenja na litar goriva mogu biti manja, da ima prostora da se uvede više reda u promet prilikom prodaje, transporta, posebno prilikom uvoza goriva – rekao je Đokić.

On smatra da mogu biti manje i određene dažbine koje plaćaju građani prilikom registracije vozila, posebno kada je riječ o teretnim vozilama i autobusima.

– Ima prostora za smanjenje naknada i o tome treba razgovarati. Mislim da će to biti jedan paket koji će sadržavati informacije koje će pripremiti naše Ministarstvo trgovine i turizma – istakao je Đokić.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

NAJTRAŽENIJE ZANATLIJE: Broj izdatih radnih dozvola za Sloveniju skoči... // Lane su građanima Bosne i Hercegovine izdate 9.923 dozvole za rad u Sloveniji, što je u poređenju sa 2013. godinom više za čak 15 puta. ...
Sunčano i toplije, temperatura do 34 // BANJALUKA - Danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme. U Bosni više oblačnosti ujutro, zatim se očekuje smanjenje oblačnosti. Najniža jutar...
BLOKIRANE PARE OD AKCIZA: “Autoputevi Republike Srpske” vratili ratu k... // Poreski obveznici su direktno iz budžeta RS platili ratu kredita od 11,9 miliona evra jer je “Autoputevima Republike Srpske” blokiran nov...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

sexy-soccer-underboob-361

VIJESTI

MIX ZONA