Logo-Glas

Đokić zadovoljan porastom broja članova

16. Aprila 2016.

Добој -  Петар Ђокић СП

DOBOJ
– Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić zadovoljan je razvojem i djelovanjem ove partije na području Doboja, gdje je u posljednje vrijeme povećan broj članova.

Đokić je naveo da su u SP stigli veoma ugledni, kvalitetni ljudi, prvenstveno mladi.

On je dodao da mladi u socijalistima vide vjeru u snažnu ideju koja nije odraz trenutka već ima kontinuitet zasnovan na višedecenijskoj borbi za uspostavljanje države socijalne pravde i jednakosti.

Đokić, koji u Doboju prisustvuje otvaranju novih prostorija gradskog odbora SP, kaže da građani u ovom vremenu kroz takvu ideju vide alternativu kao nečemu što je naprednije i može biti bolje od postojećeg.

– Zato je naša partijska organizacija u Doboju u fazi razvoja i bogati se novim članstvom – istakao je Đokić i objasnio da je riječ o onima koji do sada nisu bili partijski opredijeljeni ili su djelovali u drugim strankama.

Za predsjednika dobojskog Gradskog odbora SP Srđana Todorovića, Đokić je rekao da je snažna politička figura ne samo grada Doboja već i Republike Srpske i da ga koalicionim partnerima predlaže kao kandidata za gradonačelnika Doboja i da za to očekuje podršku.

– Bilo kako bilo Srđan će ovdje biti prisutan na izborima – istakao je Đokić koji se nada da će građani u Todoroviću vidjeti alternativu i šansu za novog gradonačelnika.

Todorović je istakao da je u ovu partiju pristiglo mnogo mladih ljudi i žena željnih promjena, kao i jedan broj aktivista drugih stranaka svjesnih da su neophodne promjene u Doboju.

On je naveo da promjene u Doboju jedino može da da nosi SP, kao jedina alternativa lokalnoj vlasti, te je naglasio da su počele pripreme ove stranke za lokalne izbore.

Todorović smatra da je dodjela stipendija od Uprave grada diskriminatorska, jer dijeli građane na “građane prvog, drugog i trećeg reda”, mada svi pune budžet.

On je naglasio da niko nema pravo da kaže da nečije dijete nema pravo na stipedniju jer ne studira u nekim od visokoškolskih ustanova u Doboju, te smatra da su u pozadini svega interesi vlasnika privatnih fakulteta.

Nekadašnji povjerenik NDP-a u Vučijaku Siniša Reljić rekao je da su članovi ove partije kolektivno prešli u SP, a kao razlog je naveo neslaganje sa aktuelnim predsjednikom NDP-a u Doboju Sretom Đurkovićem.

Svečanom otvaranju novih prostorija Gradskog odbora SP Doboj prisustvovala je i potpredsjednik NDP-a Mitra Đuričić i predsjednik Gradskog odbora SNS-a Golub Panić.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

One Response to Đokić zadovoljan porastom broja članova

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA