Logo-Glas

Dolaze hladni dani, na planinama snijeg

19. Oktobra 2014.

zima hladnoPeriod lijepog i neuobičajeno toplog vremena za ovo doba godine u BiH je iza nas, jer se narednih dana mogu očekivati pad temperature i oblačno vrijeme s kišom, u višim predjelima i sa snijegom.

Pokazuju to prognoze meteorologa, prema kojima ćemo narednih dana ipak morati nositi topliju odjeću, obuću i kišobrane, jer će nas na to natjerati nove, za oktobar ipak uobičajene vremenske prilike.

Naime, meteorolozi kažu da nas narednih dana očekuje kiša na sjevernim i sjeverozapadnim područjima, a na višim predjelim prolazno je moguć i snijeg.

– U noći između utorka i srijede biće obilnije padavine u sjeverozapadnim krajevima, a uz to dolazi i zahlađenje. U višim krajevima temperatura će pasti ispod nule, pa je moguć i snijeg – kaže Igor Kovačić, dežurni hidrometeorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu RS.

Kako kaže, u višim predjelima u četvrtak se očekuje oblačno, prohladno i vjetrovito s mjestimičnom kišom, na krajnjem istoku moguće provejavanje snijega i temperature neće prelaziti deset stepeni Celzijusovih.

– Do kraja nedjelje će se zadržati hladna jutra, a temperature tokom dana u skladu s ovim godišnjim dobom biće između 13 i 18 stepeni. Najviše mraza se očekuje u četvrtak i petak ujutro, kada će na planinama prevladavati minus četiri – kaže Kovačić, dodajući da će u nižim predjelima biti toplije s uobičajenim temperaturama za ovaj period.

Prema dugoročnijim prognozama, meteorolozi za novembar najavljuju padavine, s tim što između petog i desetog u ovom mjesecu možemo očekivati snijeg.

I iz “Accuweathera”, američke kompanije za praćenje vremena u cijelom svijetu, prognozirali su da će novembar u BiH biti promjenjiv, s najnižom temperaturom do minus pet, a dnevna će dostići do 11 stepeni.

Više od polovine mjeseca u znaku je moguće kiše i pljuskova, dok ćemo u ovom mjesecu, prema njihovim prognozama, imati svega pet sunčanih dana.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA