Logo-Glas

Donacija za 240 porodica

6. Decembra 2014.

ŠamacŠAMAC – Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj /Tika/ danas je u Šamac dopremila donaciju za 240 porodica koje su bile pogođene majskim poplavama.

Tika je za ove porodice obezbijedila po jedan kućanski aparat – šporet na čvrsto gorivo, frižider ili električnu peć, čija je pojedinačna vrijednost do 500 KM.

Direktor Tike Mahmut Čevik istakao je da ova organizacija nastoji na svaki način da pomogne poplavljene, da bi oni nastavili normalan život.

– Šamac i Šamčani mogu i dalje očekivati pomoć od nas, realizovaćemo projekte koji će biti od koristi za ovaj narod, a sa načelnikom opštine dogovorili smo da urade projekte i apliciraju nama – rekao je Čevik.

Načelnik opštine Savo Minić zahvalio je donatorima i naveo da je sa predstavnicima Tike razgovarano o saradnji koja podrazumijeva nove projekte, određena ulaganja i nova radna mjesta.

– Imamo prostor gdje bismo mogli dovesti nove ulagače. Sama destinacija gdje se sada nalazimo, ispred zgrade nekadašnjeg `Hranaprodukta`, s razlogom je odabrana, jer sa ovog lokaliteta imamo industrijski kolosjek do Luke, što možemo ponuditi svakom stranom investitoru – rekao je Minić.

Šamački imam Safet Karaahmetović pozdravio je okupljene, rekavši da je srećan što može, ako ne usrećiti ove porodice, bar na jedan način ublažiti bol koji je zbog majskih poplava ovaj narod pretrpio.

On je zahvalio i načelniku opštine, koji je svesrdno pomagao.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA