Logo-Glas

Donatori opremaju kuću Vidakovićima

17. Februara 2015.

kuća Vidakovića ModričaMODRIČA – Samohranom ocu dva sina i privremenom hranitelju dvoje maloljetne djece Petru Vidakoviću iz Miloševca kod Modriče do kraja sedmice biće uređeno prizemlje porodične kuće, za koje su sredstva obezbijedili donatori iz Modriče i humanitarna organizacija “Srcem za Modriču” iz Švajcarske.

Službenik modričkog Centra za socijalni rad Snježana Krekić rekla je da su opština i privrednici, uz pomoć humanitarne organizacije građana Modriče na privremenog radu u Švajcarskoj, prikupili novac i građevinski materijal u ukupnom iznosu od oko 10.000 KM, kojim će biti opremljene dvije sobe, kuhinja, kupatilo i hodnik.

– Porodica Vidaković, Petar /59/, koji je nezaposlen, i sinovi Mirko /22/ i Bojan /15/ student i učenik srednje škole u Banjaluci, u stanju je socijalne potrebe – rekla je Krekićeva.

Iako u lošem socijalnom stanju, Petar je sredinom januara primio na izdržavanje dvoje maloljetne djece Mirjane Vidaković, bratičine, koja je zbog pogoršanog zdravlja upućena na liječenje u bolnicu “Sveti apostol Luka” u Doboju”.

Prema Petrovim riječima, otac djece Velibor M, sa kojim Mirjana živi u vanbračnoj zajednici, zbog siromaštva i lošeg zdravlja, nije u stanju da se brine o djeci.

– Dobio sam saglasnost Centra za socijalni rad Modriča da petogodišnji dječak i desetogodišnja djevojčica budu smješteni u mojoj porodici – kaže Petar, koji nakon odlaska sinova na školovanje živi sam.

On je naglasio da djeca, kao i njihova starija sestra Sanja /22/, student fakulteta u Bijeljini, mogu ostati u porodici koliko bude potrebno i koliko budu htjela.

Petar se nada da će institucije, ljudi dobre volje, kao i humanitarne organizacije pomoći u izdržavanju djece.

Djevojčica je učenica petog razreda osnovne škole u Miloševcu, dječak će naredne godine u prvi razred.

Petar je na evidenciji Biroa rada u Modriči.

Prije rata je radio kao vozač i vatrogasac. Kuću je ozidao na porodičnom imanju 1988. godine. Živi od dnevnice za koju povremeno radi.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

2 Responses to Donatori opremaju kuću Vidakovićima

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA