Logo-Glas

DONJI ŽABAR: Jačati saradnju sa bratskom Srbijom

20. Aprila 2019.

DONJI ŽABAR – Načelnik opštine Donji Žabar Nikola Đokanović rekao je Srni da ova lokalna zajednica od najavljenog sastanka u Bijeljini sa rukovodstvom Srbije očekuje još bolje povezivanje sa maticom Srbijom i jačanje saradnje.

Đokanović je podsjetio da je opština Donji Žabar posebno zahvalna Vladi Srbije za donaciju od 150.000 KM za izgradnju područne osnovne škole u naselju Lončari koja je bila uništena u poplavama 2014. godine.

On je istakao da je ova opština veoma zahvalna vladama Srbije i Republike Srpske za pomoć i saradnju u proteklim godinama.

Premijer Srpske Radovan Višković nedavno je najavio sastanak svih načelnika i gradonačelnika iz Srpske i predstavnika nekoliko opština iz FBiH sa većinskim srpskim stanovništvom sa visokim zvaničnicima Srpske i Srbije. Sastanku bi trebalo da prisustvuju predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović,predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i njihovi saradnici.

Na ovom sastanku početkom maja trebalo bi da bude riječi o realizaciji dosadašnjih projekata i daljoj saradnji u realizaciji budućih.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA