Logo-Glas

DONJI ŽABAR: Starac vozilom pokupio 15-godišnjakinju i silovao je

27. Oktobra 2018.

Donji ŽabarSedamdesetčetverogodišnjem B. S. sa područja opštine Donji Žabar, osumnjičenom za silovanje 15- godišnje djevojčice, na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva (OJT), postupajući sudija Okružnog suda u Doboju odredio je 17. oktobra jednomjesečni pritvor.

Rad na terenu

Starcu S. B. pritvor je određen kako boravkom na slobodi ne bi utjecao na svjedoke i na krivični postupak u cijelosti te kako ne bi došlo do kršenja javnog reda i mira.

– Identitet osumnjičenog ne može se otkrivati javnosti zbog zaštite identiteta maloljetne žrtve, a budući krivični postupak protiv osumnjičenog također će biti zatvoren za javnost – saopćeno je iz ove institucije.

Od izvora bliskog istrazi nezvanično saznajemo da se silovanje dogodilo u zimu 2017. na području Donjeg Žabara, odakle je i uhapšeni pedofil.

Slučaj je otkriven zahvaljujući istražiteljima Policijske stanice u Pelagićevu, koji su operativnim radom na terenu došli do određenih saznanja o uhapšenom S. B.
Kazna zatvora

Nakon toga su o svemu obavijestili Okružno tužilaštvo u Doboju, a istraga je, na kraju, rezultirala hapšenjem 74-godišnjaka.

– Djevojčica je iz drugog sela. On je nju pokupio automobilom i silovao je – kazao nam je izvor iz istrage.

Za ovo krivično djelo propisana kazna zatvora je od pet do 15 godina.

Moguće proširivanje istrage

Nezvanično saznajemo da bi se u dogledno vrijeme istraga protiv S. B. mogla proširiti. Prema nekim saznanjima do kojih je došla policija, starac je već duže vrijeme presretao i seksualno uznemiravao još neke djevojčice.
(IZVOR: Avaz)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA