Logo-Glas

DUGOROČNA PROGNOZA: Evo kad nas opet očekuju paklene vrućine

17. Jula 2017.

upozorenje visoka temperatura vrućinaBANJALUKA – U Republici Srpskoj će od srijede, 19. jula, ponovo nastupiti vrućine, a obilnijih padavina neće biti, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srpske.

Dežurni meteorolog Milica Đorđević rekla je da će u Hercegovini još danas duvati bura, ali da će vjetar već od sutra postepeno slabiti, što je dobra vijest s obzirom na aktuelne požare.

Prema njenim riječima, krakotrajni pljuskovi su mogući ponegdje, ali i uslovi za nepogode sa grmljavinom i gradom, s obzirom na visoku temperaturu.

– Možda tek sredinom naredne sedmice može doći do kratkotrajnog osvježenja, uz povremene pljuskove, ali neće biti kiše koja bi mogla da traje dan ili dva – rekla je Đorđevićeva.

Ona je podsjetila da znatnijih padavina nema već skoro mjesec dana, a u Hercegovini dva mjeseca.

Đorđevićeva je najavila da će i u naredna dva-tri dana jutra ostati svježa, ali da dnevna temperatura brzo raste.

– Sutra će maksimalna temperatura biti od 27 do 33 stepena Celzijusova, u srijedu od 30 do 36, u četvrtak stepen više, a u petak i za vikend još toplije do 38 stepeni, a ponegdje možda i 40 stepeni Celzijusovih – navela je Đorđevićeva.

Ona je rekla da ovo ljeto za sada najviše podsjeća na ljeta iz 2012. i 2015. godine, koja su bila najtoplija i najsušnija.

– Ipak, nije oborena apsolutna maksimalna temperatura, jer nije prelazila 40 stepeni Celzijusovih – rekla je Đorđevićeva.

Ona je podsjetila da je maksimalna temperatura od 43 stepena zabilježena u Bijeljini 2007. godine, zatim 2012. godine u Višegradu 42,8 stepeni i 2015. godine u Banjaluci, kada je zabilježena temperatura od 41,6 stepeni Celzijusovih.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Danas toplo i sunčano // BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme. Jutro svježe i uglavnom vedro,...
DUGOROČNA PROGNOZA: Stiže svježiji period, a onda temperature do 40 st... // Iako je tokom ljeta u proteklih mjeseca dana u BiH preovladavalo vruće i sparno vrijeme sa visokim temperaturama, nisu nadmašeni rekord...
Danas prijatno toplo uz sunčane intervale // BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti prijatno toplo uz promjenljivu oblačnost, a najviša temperatura v...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

PROČITAJ HOROSKOPDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA