Logo-Glas

Dvodnevno predavanje o voćarstvu dobojskim penzionerima

18. Februara 2015.

penzioneri penzijaDOBOJ – Za penzionere sa područja Doboja danas počinje dvodnevno predavanje o voćarskoj proizvodnji.

Predavanje je organizovalo Udruženje penzionera iz Doboja zajedno sa područnom kancelarijom Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Republike Srpske.

Prisustvo je potvrdilo osamdesetak članova zbog čega je organizovano dvodnevno predavanje za dvije grupa.

Stručni saradnik Ministarstva za voćarstvo Aleksandar Popović rekao je da će najviše ukazivati na osnovne greške u voćarstvu kada je riječ o orezivanju i održavanju zasada.

Popović je naveo da se ujedno radi i na animiranju voćarske proizvodnje koje se neće zasnivati na zadovoljavanju vlastitih potreba domaćinstva.

– Želimo da zainteresujemo na udruživanje da bi voćari lakše plasirali proizvode na tržište. Kod nas su parcele usitnjene do tri hektara i sve što se proizvede je nerentabilno za tržište – naveo je Popović.

Predsjednik dobojskog Udruženja penzionera Rajko Gligorić rekao je novinarima da je cilj predavanja da se penzionerima omogući sticanje određenih saznanja da bi bili produktivniji i ostvarili eventualne prihode.

– Namjera je i da se penzioneri animiraju za boravak u prirodi i nastave radnu aktivnost spajajući ugodno sa korisnim – naveo je Gligorić.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA