Logo-Glas

DŽEPINI FUDBAL U DŽEPU: Vranjak – Laktaši 2:1

8. Oktobra 2017.

UTAKMICA VRANJAK - LAKTASIMODRIČA
– Oktobarsko sunce je vranjačkom nedeljnom popodnevu dalo zlatnu boju, ali je sudija Bojan Džepina sve do kraja u sivo obojio. Jedan od derbija kola drugoligaškog „Zapada“ zaslužuje da se prednost da fudbalskoj lepoti, pa će ovaj izveštaj biti posvećen golovima i najvažnijim momentima.

Dužna pošta

Pre početka utakmice odata je dužna pošta Zoranu Zelincu(46), ranijem igraču dugopoljske Sloge i predsedniku ovog trećeligaša koji je u subotu preminuo nakon kraće i teške bolesti, a sahranjen u nedelju na groblju “Pepište” u Dugom Polju kod Modriče. Zoran Zelinac bio je prijatelj velikog broja ljudi, pa tako I meštana Vranjaka, te FK”Vranjak”.

Dobrog je teško zaboraviti…

Prvo je u 24.minutu Aleksandar Gajić, ponajbolji akter prvog poluvremena, idealno poslužio Spasoja Savkića, ovaj postiže lep pogodak i donosi veliko slavlje. Onda je Gajić u 44.minutu loptu koja je bila u autu malo odgurnuo, dotrčao je arbitar i pokazao mu žuti karton. Potom je odbrana domaćina delovala indolentno u 55.minutu, a Slađan Lekić poravnava rezultat.

Onda je jedan igrač Laktaša u 58.minutu namerno igrao rukom, arbitar je pokazao na „belu tačku“ sa koje Igor Gerusi pogađa stativu. Domaćin je krenuo na sve ili ništa, pa su pljuštali udarci ka golu odličnog Vedrana Metlara. U 64.minutu lopta je išla ka praznom golu, ali je Mihailo Šipovac zaustavio namerno rukom kako bi sačuvao svoju mrežu. Zaradio je žuti karton, jeftino je prošao, ali je sa „bele tačke“ Ljubomir Rakić pogodio i cilj i pobedu i tri boda zlatne vrednosti.

Kada se očekivao kraj utakmice, Bojan Trninić je srušio Spasoja Savkića blizu aut linije, u visini kaznenog prostora gostiju.

Kako bi dobio na vremenu, vukao ga je za noge u nameri da ga prenese preko aut linije. U tom trenutku je prišao Gajić da zaštiti saigrača, Trninić ga je odgurnuo u predelu grudi, ali je sudija Bojan Džepina Trniniću pokazao direktno crveni, a Gajiću drugi žuti karton.

Prvotimac domaćina je emotivno doživeo isključenje, prvo u karijeri, potekle su suze, a najvatreniji navijači Vranjaka počeli su da skandiraju:“Gaja, majstore!“

Tako je ona zlatna boja sa početka utakmice posivila pre kraja, zbog sudijskog neznanja, možda i namere.

Smračilo se i pre mraka…

Vranjak – Laktaši 2:1 (1:0)

Stadion:“Centar“. Gledalaca: 250. Sudija: Bojan Džepina(Prijedor) 6. Strelci: Savkić u 24.i Rakić(11 m) u 64.minutu za Vranjak, Lekić u 55.minutu za Laktaše. Žuti kartoni: Rakić, Gajić, Gerusi(Vranjak), Savić, Šipovac, Lekić, Sukara(Laktaši). Crveni kartoni: Aleksandar Gajić(Vranjak) i Bojan Trninić(Laktaši) u 90.minutu.

VRANJAK: Lukanović 7, Janković 7.5(od 89.min.Ristić -), Ne.Savić 7.5, Trepić 7, Gajić 7.5, Rakić 7.5, Gerusi 6.5(od 75.min.Sl.Stojanović -), Vidović 6(od 57.min.Vajkić 6), Mikelini 7, Savkić 7.5, D.Savić 7.

LAKTAŠI: Metlar 6.5, Telić 6, Šipovac 6, Trninić 5, Popović 5.5(od 76.min.Sukara -), Savić 6, Matić 5.5(od 69.min.Erceg -), Bursać 5.5, Lekić 6.5(od 83.min.Bujak -), Banjac 5.5, Radetić 5,5.

Igrač utakmice: Ljubomir Rakić(Vranjak) 7,5.

Slađan JEREMIĆ/GlasRegije
Čitajte još

Kradljivci automobila “ordiniraju” od Doboja do Modriče // DOBOJ - Nakon višemjesečnog zatišja automobili su ponovo na meti razbojnika, koji su pred kraj 2017. godine počeli nanovo da "ordiniraju"...
Bogojavljenski krst sa Savskog jezera stigao u Modriču // MODRIČA - Već dvadeset godina se u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i beogradske opštine Čukarica organizuje na Savskom jezeru pliva...
Oženjeni protiv neoženjenih // MODRIČA - Duboko smo u ušli u ovogodišnju zimu. Snijega nema ali i pored toga zimska učmalost nije izostala. Za one koji rade, svelo se ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA