Logo-Glas

EFT RiTE Stanari: Kvalitet vazduha u Stanarima je u skladu sa propisima, neovlaštena i netačna mjerenja su zlonamjerna

25. Septembra 2019.

Nakon što smo objavili tekst “MJERENJA POKAZALA: Alarmantne vrijednosti čestica prašine u Stanarima“, u kojem su izneseni rezultati mjerenja koje su obavili i javnosti predstavili CEE Bankwatch i Centar za životnu sredinu, stigla je reakcija iz EFT Rudnika i Termoelektrane Stanari.

Saopštenje za javnost ove kompanije u nastavku prenosimo u cjelosti:

Povodom objavljivanja teksta „Alarmantne vrijednosti čestica prašine u Stanarima“ od strane Centra za životnu sredinu Banja Luka:

„EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari“, po pitanju zaštite životne sredine, u potpunosti izvršava sve obaveze definisane važećim propisima i ekološkim dozvolama izdatim od strane nadležnih tijela u Republici Srpskoj.

U Termoelektrani postoji kontinuirani sistem mjerenja nivoa emisija u vazduh i od početka rada nisu zabilježena prekoračenja graničnih vrijednosti. Takođe se vrši i monitoring kvaliteta vazduha na području
Stanara od strane ovlaštenih i akreditovanih institucija i svi dosadašnji rezultati mjerenja pokazuju da je kvalitet vazduha u području opštine Stanari, u potpunosti, u skladu sa propisima Republike Srpske, BiH i Evropske unije.

„EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari“ je otvorena za saradnju sa svim zainteresovanim stranama po pitanju zaštite životne sredine, ali ovakva i slična, neovlaštena i netačna mjerenja na nepoznatom i vjerovatno neodgovarajućem mjestu, sa potpuno nestručnim i nekompetentnim „tumačenjima“ rezultata a u saradnji sa „anonimnim“ građaninom opštine Stanari, koja je zahvaljujući radu Rudnika i Termoelektrane Stanari svrstana u red najrazvijenijih opština u Republici Srpskoj i sa najvećim prosjekom plata, smatramo zlonamjernim u cilju uznemiravanja javnosti i pokušaja narušavanja stečenog ugleda naše kompanije.

Zbog toga ćemo biti prinuđeni razmotriti sve pravne aspekte zaštite od objavljivanja ovakvih „senzacionalističkih“ tekstova.

(FOTO: Ilustracija)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA