Logo-Glas

EKSKLUZIVNO: Od 2. decembra skuplje brašno u BiH!

25. Novembra 2014.

Brasno-i-ulje-jeftiniji-ali-tek-za-sest-mjeseciCijene brašna na policima trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini poskupiće od narednog utorka, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Do većih cijena brašna u BiH doći će zbog poskupljenja pšenice u regionu, odakle Bosna i Hercegovina uvozi više od 60 posto godišnjih potreba.

Mesud Lakota iz Udruženja potrošača BiH potvrdio je za NAP da će doći do poskupljenja brašna u BiH, ali da Udruženje još uvijek nema informacije koliko će brašno biti skuplje.

– Godina je bila teška za poljoprivredne proizvođače, i bilo je za očekivati porast cijena pšenice i proizvoda od pšenice – rekao je Lakota.

Bosna i Hercegovina nema robne rezerve pšenice, pa i najmanji porast cijena ovog proizvoda u regionu direktno se odražava na cijene brašna u Bosni i Hercegovini. Lakota upozorava da bi vlasti Bosne i Hercegovine morale osigurati robne rezerve pšenice, koje bi bile dovoljne barem za tri mjeseca. To bi, smatra on, osiguralo i stabilnost cijena brašna na bh. tržištu, piše NAP.

(IZVOR: Patria)

Čitajte još

MODRIČA: Obilježavanje Dana opštine počelo prijemom za najbolje učenik... // MODRIČA - Svečanim prijemom za prosvjetne radnike i najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola, koji je organizovao načelnik Mladen ...
Potpisana Povelja o bratimljenju škola iz Dervente i Šilova // DERVENTA - U Dreventi je danas potpisana Povelja o bratimljenju osnovnih škola "Vuk Karadžić" iz Šilova, u opštini Gnjilane, i "Nikola Te...
Đokić sutra u Doboju // BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić prisustvovaće sutra u Doboju proslavi 25 godina od osnivanja Gradskog odb...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

sexy-soccer-underboob-361

VIJESTI

MIX ZONA