Logo-Glas

Elaborat o procjeni štete od poplava vraćen na doradu

31. Oktobra 2014.

Skupština opštine ŠamacŠAMAC – Odbornici Skupštine opštine Šamac danas su, na prijedlog načelnika opštine Save Minića, vratili na doradu elaborat o procjeni štete prouzrokovane poplavama u maju zbog propusta u radu komisije.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Saša Maslić istakao je da ovaj klub nije podržao eleborat s obzirom da postoje ozbiljne sumnje da su se predsjednik i članovi Komisije za pricjenu štete rukovodili određenim smjernicama SDS-a.

Načelnik opštine Savo Minić rekao je da je rukovodstvo opštine i Štab za vanredne situacije u vrijeme poplave angažovalo raspoloživo ljudstvo iz administrativne službe za popis, imenujući i predsjednika Komisije.

On kaže da je upozoravao na potrebu ozbiljnosti prilikom popisa, ali da je pristiglo oko 120 prigovora građana, kada je riječ o podstanarima i davanju vaučera licima koja nisu ispunjavali uslove za to.

Minić je dodao da želi da obavijesti građane da će se službeno obratiti Policijskoj stanici, nadležnim inspekcijama i tražiti da po svakom prigovoru postupe i vide gdje ima zloupotreba, ko je dobio vaučer, a nije ispunjavao uslov jer nije bio poplavljen, ko je dobio vaučer za vikendicu…

Prema njegovim riječima, namjera Vlade Republike Srpske i Fonda solidarnost je bila iskrena prema svim građanima koji su pretrpjeli štetu na stambenim objektima, a ne da neko na osnovu toga vrši zloupotrebu po stranačkoj ili nekoj drugoj osnovi.

– Odgovorno tvrdim da ću u ovome istrajati – poručio je Minić.

Šef Kluba odbornika SDS-a Blagoje Simić rekao je da je korektno procijenjena šteta od poplava i smatra da elabort treba da prođe, a da posljedicama koje su nastale prilikom podjele vaučera treba redovno da se bavi načelnik i njegov kabinet koji su ih dijelili zajedno sa Fondom solidarnosti.

– Nastale propuste treba otkloniti – rekao je Simić.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA