Logo-Glas

Eskimi upozoravaju: Zemlja se pomjerila (VIDEO)

3. Oktobra 2017.

20171003173118_445658Eskimske starješine tvrde da znaju uzroke strašnih vjetrova i promjena temperature na Zemlji.

Ako se osvrnemo na ono što se događalo u svijetu u proteklih nekoliko godina, očigledno je kako se broj prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda povećao. Neki za to krive globalno zagrijavanje, čovječanstvo i naš način života, dok su drugi uvjereni kako je sve to samo dio prirodnih ciklusa prirode.

Ovog ljeta, u julu, masivni ledenjak od nekoliko triliona tona, četiri puta veći od Londona, odlomio se i odplutao je od Antarktika. Pod imenom A68, monstruozni ledeni brijeg koji obuhvata 5.800 kvadratnih kilometara odlomio se od ledenog pokrivača.

Prema izvještajima, to je jedan od najvećih ledenjaka koji se odlomio od Antarktika i čija je površina dvostruko veća od jezera Iri.

Prema brojnim stručnjacima, to nije samo zabrinjavajuće — to je alarmantno, piše hrvatski „Ekspres“.

Izvještaji pokazuju kako globalno zagrijavanje nije nikad bilo tako opasno kao danas, a prema američkim izvještajima u djelovima te zemlje prosječna temperatura je narasla i do 5 stepeni.

Međutim, masivni ledenjak koji se nedavno odlomio je tek početak, upozoravaju stručnjaci.

Eskimske starješine upozoravaju

Prema eksimskim starješinama, koji su tradicionalno izvrsni u prognoziranju vremena, jer žive u skladu sa prirodom, izučavajući poprilično jednostavne, ali često zanemarene signale, problem nije samo u globalnom zagrijavanju.

Naime, ti domoroci u arktičkim regijama Kanade, SAD i Grenlanda kažu kako klima nije krivac za sve, već se prema njihovom mišljenju, jednostavno rečeno “Zemlja pomjerila”.

To su jezivo upozorenje uputili NASA i cijeloj globalnoj naučnoj zajednici, govoreći kako je naša „planeta stenjala, a nebo se promijenilo“.

Naime, oni tvrde kako se Zemlja „zateturala“, odnosno „nagnula“ prema sjeveru, što je rezultiralo „promjenom na nebu“.

“Nebo je drugačije”

Starješine su tako upozorile NASA kako Sunce više ne izlazi na mjestu na kojem je izlazilo prije. Upozorili su i da im dani traju duže nego ikad prije u istoriji, a tvrde i da su se promjenili položaji Mjeseca i zvijezda, što je prema njihovom mišljenju pravi uzrok promjena temperature i strašnih oluja koje u posljednje vrijeme pogađaju planetu.

Sve starješine su se složile kako je uzrok takvih promjena pomjeranje Zemlje prema sjeveru. Njima smeta što se za sve optužuju klimatske promjene i niko ne istražuje taj fenomen, iako je očigledan, piše “Ejšent koud”.

Prema njihovom mišljenju, Sunce je sada na višoj poziciji na horizontu i grije više nego obično.

“Nešto se opasno događa sa Zemljom”, apeluju Eskimi.
(IZVOR: N.N/Sputnjik)

 

Čitajte još

Da li je bojler bolje gasiti ili ga držati stalno uključenog: Kako se ... // Vječita dilema svake porodice je - da li gasiti ili ostaviti bojler da stalno radi, kako bismo trošili manje struje. Iako među većinom vl...
Mobiteli koji najviše zrače: Provjerite da li se vaš nalazi na listi?... // Svjesni ste da mnogi aparati štetno zrače, tako i mobiteli. Znamo da ne možete bez njih, ali barem ih možete isključiti kada spavate i ne...
Wi-fi vam je uključen tokom noći? Evo zašto ga odmah trebate isključit... // U moru korisnih savjeta o korištenju pametnih telefona, jedan se tiče korištenja bežične internet-konekcije Naime, većini korisnika pame...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA