Logo-Glas

EVO KO JE BOGATI ŠEIK KOJI JE POSJETIO DERVENTU: Ima zanimljiv nadimak

1. Novembra 2019.

Šeik Talib bin Sakr al Kašimi, brat šeika Sauda bin Sakura al Kašimija, trenuthog vladara četvrtog po veličini Emirata Ras al Hajma, u poseti Derventi je izazvao veliku pažnju, piše Kurir.

Prema njihovim navodima, šeik je deci i starima delio zlatne satove, telefone i i novac. Svaki stanar lokalnog Staračkog doma dobio je po 100 maraka. Šuška se da će uskori posetiti i Beograd.

Inače, on je možda sedmi sin šeika Sakra bin Muhameda al Kašimija, najdugovečnijeg vladara Ras al Hajma iz jedne od šest vladajućih dinastija Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali je odbio titulu “njegovo visočanstvo” i preferira da mu se građani obraćaju imenom.

– Moja vrata su uvek otvorena ukoliko neko ima žalbu na bilo kog policajca, uključujući i mene. A oni koji pogreše u korišćenju ovlašćenja biće kažnjeni u prisustvu osobe koja je podnela žalbu. Policajac mora da bude strog, ali ni pod kojim okolnostima ne sme da ponižava ljude, rekao je svojevremeno šeik.

Baš zbog skromnog i čestitog ponašanja dobio je nadimak “šeik iz komšiluka”.

View this post on Instagram

🇦🇪 الفريق سمو الشيخ طالب بن صقر القاسمي . مع حفيده الشيخ حميد بن محمد القاسمي . الله يحفظهم💙 . #طالب_بن_صقر #طالب_بن_صقر_القاسمي #رأس_الخيمة#الشيخ_طالب_بن_صقر_القاسمي#راك #الامارات#راس_الخيمة #السعودية #البحرين #الكويت #عمان #البيت_متوحد #السعودية #دبي #ابوظبي#الشارقة #عجمان#ام_القيوين #الفجيرة #العين #محمد_بن_زايد#آل_نهيان#الشيخ#القاسمي#الاتحاد#اكسبو2020 #uae #rasalkhaimah #dubai #abudhabi

A post shared by Taleb Bin Saqr Al Qasimi 🇦🇪 (@talebsaqralqasimi) on

– Naš otac nije pravio razliku između svoje dece i građana Emirata. Prema mojih 14-oro braće i sestara, kao i prema meni, niko se nije ophodio kao prema prinčevima i princezama, čak i u našem najbližem okruženju. Ako voliš ljude, oni će ti uzvratiti ljubav. Biti princ ne znači da će te ljudi voleti, već da će te se plašiti, pričao je šeik, inače otac četvoro dece.

Dok su se njegova braća borila za titulu prestolonaslednika, šeik Talib se pridružio vojsci UAE u kojoj je proveo 18 godina. Posle je pristupio policijskoj službi Ras al Hajma gde je bio 17 godina, od kojih je većinu proveo na poziciji šefa.

View this post on Instagram

🇦🇪 رمز الفراسه وافي العلم ضرغام وفكره يحير لي تحدى سموه فعله عناوين المراجل والاعلام واسمه فقط اسمه يزلزل عدوه حامي حمى لوطان حاميه مانام ساد الامان الدار ارضه وجوه للطيب طيب وللعدو نار واسهام على عدو الدار شبّاب ضوه 🇦🇪 . #طالب_بن_صقر #طالب_بن_صقر_القاسمي #رأس_الخيمة#الشيخ_طالب_بن_صقر_القاسمي#راك #الامارات#راس_الخيمة #السعودية #البحرين #الكويت #عمان #البيت_متوحد #السعودية #دبي #ابوظبي#الشارقة #عجمان#ام_القيوين #الفجيرة #العين #محمد_بن_زايد#آل_نهيان#الشيخ#القاسمي#الاتحاد#اكسبو2020 #uae #rasalkhaimah #dubai #abudhabi

A post shared by Taleb Bin Saqr Al Qasimi 🇦🇪 (@talebsaqralqasimi) on

Šeik Talib je poznat i po ljubavi prema životinjama, posebno egzotičnim i ugroženim vrstama o kojima se brine skoro dve decenije.

U svojoj rezidenciji je usvajao zanemarene životinje, od kojih su mnoge spasene sa crnog tržišta, a 2014. je napravio i prvi zoološki vrt u Ras al Hajmu.Zoološki vrt, vredan pet miliona dolara, treći je po veličini u Emiratima i dom je mnogim egzotičnim vrstama.

(IZVOR: Kurir)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA