Logo-Glas

Evo kolika je stvarno temperatura u automobilima u 16 sati, na sjedištu i volanu dok je vani 40 stepeni

3. Avgusta 2017.

temperatura-automobila-5-620x350Ekipa Telegrafa uradila je zanimljivo istraživanje o tome kolike su stvarno temperature u automobilima, kao i koja je temperatura asfalta na kojima su oni parkirani.

Izmjerili su temperaturu u crnom i bijelom automobilu. Pošto ćete uskoro ući u auto, sjesti na sjedište i uhvatiti se za volan, evo kolika je stvarno temperatura unutra. Podaci su jezivi.

Temperatura u bijelom automobilu u trenutku mjerenja pokazala je na volanu 68,1 stepen celzijusa, a na sjedištu neverovatnih – 80,8.

Potom su prešli u crni automobil. Rezultati su bili veoma slični, ali opet iznenađujući, jer su očekivali da se bijeli automobil manje zagrijeva od crnog. Ispostavilo se da to što njihove vanjske temperature nisu iste, unutrašnja i u bijelom i u crnom – prži.

Temperatura sjedišta u crnom automobilu pokazala je – 73,1 stepen, a temperatura na volanu – 74,6 stepeni celzijusa.

I na kraju bonus podatak, pošto vas vjerovatno zanima koliko je (dok je u hladu zvaničnih 40 stepeni) vreli asfalt na parkingu na kojem se nalazi vaš auto. Izmjerena temperatura je 58,1, što je gotovo 20 stepeni više od onoga što meteorolozi saopštavaju zvanično.

(IZVOR: Avaz)

Čitajte još

Najbolja mjesta za vrhunski orgazam! // Ne podcjenjujemo moć seksa u udobnom krevetu i čistoj posteljini, ali svakako nije mjesto gdje želimo cijeli život, svaki dan da vodimo...
Može li seks da zamijeni teretanu? // Mnogi muškarci će se hvaliti maratonskim iscrpljujućim seksualnim iskustvima, pa će takva iskustva upoređivati sa vježbanjem u teretani...
Prošetala tržnim centrom skoro GOLA, niko nije primjetio da nosi samo ... // Manekenka Marija Lućoti pristala je na neobičan eksperiment – da joj dvije umjetnice u potpunosti „oboje“ tijelo a da ona na sebi ima sam...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA