Logo-Glas

Facebook priznao da je pogriješio, ukida Explore Feed

2. Marta 2018.

fbFacebook je upravo uradio nešto što se gotovo nikada ne događa – priznao grešku. Društvena mreža je objavila da i zvanično prekida eksperiment podjele Home strane na News Feed i Explore Feed.

U prethodnih nekoliko mjeseci Facebook je eksperimentisao sa podjelom Home stranice na News i Explore Feed, tačnije stranicu na kojoj vidite postove prijatelja i drugu na kojoj se nalaze postovi stranica. Eksperimentom je bilo obuhvaćeno šest zemalja: Srbija, Slovačka, Bolivija, Gvatemala, Kambodža i Šri Lanka.

– Ljudi ne žele razdvojene feed-ove – napisao je rukovodilac Facebook News Feed-a Adam Moseri u opisu apdejta – “Rezultati anketa su pokazali da korisnici nisu zadovoljni postovima koje vide, a razdvojeni feed-ovi im nisu pomogli da se više povežu sa prijateljima i porodicom”.

Moseri ističe da više ne postoji potreba da feed-ovi budu uopšte razdvojeni.

Pablišeri, odnosno mediji i kompanije su najmanje profitirali od ove promjene nakon što je Facebook neprestano mijenjao algoritme po kojima se postovi prikazuju, ali Facebook je odgovorio na gomilu kritika na račun toga da ova društvena mreža nije pogodna za biznis: jednostavno idite.

U međuvremenu, kompanija nastavlja sa eksperimentisanjem na News Feed-u. Naime, trenutno se testira opcija posvećena lokalnim vijestima pod nazivom “Today In” koja je dostupna samo u šest gradova.

(IZVOR: Nezavisne)

Čitajte još

Android vam je spor? Vrijeme je za brisanje duplih podataka // Android telefoni nakon godinu ili dvije korišćenja vrlo često postanu spori i zatrpani podacima koji korisnicima nisu potrebni. Oni osim...
KINESKI SATELIT JURI KA ZEMLJI: Procjene kažu da bi mogao da pogodi i ... // Kineska svemirska stanica “Tiangong-1” vjerovatno će pasti na Zemlju u nedjelju, 1. aprila, kažu stručnjaci. Procjene su da će “Tiangong...
Google Chrome donosi poboljšanje koje će oduševiti korisnike // Google je još krajem avgusta prošle godine počeo da testira opciju trajnog isključivanja zvuka na sajtovima, a već početkom decembra to...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA