Logo-Glas

“Fajront u Sarajevu”, promocija u Doboju

26. Decembra 2014.

nele-promocijaDOBOJ – U Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za obrazovanje i kulturu promovisana je knjiga “Fajront u Sarajevu” autora Nenada Jankovića, poznatijeg kao dr Nele Karajlić.

– Knjiga je napisana da se na nebo ne ponese nešto što je dragocjeno za druge ljude. Autobiografska priča koja će nekom nekada biti od koristi – poručio je Janković.

Prema njegovim riječima, naslov knjige “Fajront u Sarajevu” na najbolji način spaja dva junaka priče – njega i njegov rodni grad.

Janković je najavio da će raditi na novom romanu koji bi izašao iz okvira autobiografskog.

Mogućnost da se govori o nekom “starom” sastavu rok grupe “Zabranjeno pušenje”, Janković je uvrstio pod metafizički pojam, dodajući da “novac metafiziku promijeni u realnost”.

Janković je za Srnu rekao da je promocija knjige nastavak druženja sa Dobojem, započeto 80-tih godina, te preneseno na 90-te i kasnije, a sa kojim je uspostavio “tajnu vezu”.

On je građanima Doboja poželio “dosadnu Novu godinu, neinteresantnu i bez velikih istorijskih događaja, osim u sportu i umjetnosti”.

Janković je tokom jučerašnje posjete Doboju, Narodnoj biblioteci donirao oko 200 knjiga, prikupljenih u saradnji sa izdavačkom kućom “Laguna”.

Tokom posjete Janković je obišao i azil za pse.

(IZVOR: SrpskaCafe/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA