Logo-Glas

GAVRIĆ: Poražavajuće je da Doboj nema stipendije za studente

14. Septembra 2019.

“Poražavajuća je činjenica da Doboj, koji bi trebao biti regionalni centar, jedini nema stipendije za studente, dok sve okolne opštine imaju, iako su i manje i slabije razvijene“, rekao je Stefan Gavrić, predsjednik Savjeta mladih PDP-a.

On je istakao da se nekoliko godina umjesto stipendija u gradskom budžetu nalazi stavka pod nazivom “pomoći učenicima, studentima i ostalima” za koju se navodno izdvaja 100.000 maraka, ali je veliko pitanje kome se taj novac dodjeljuje, jer ne postoje jasno definisani kriteriji, kao što bi bilo u slučaju stipendija.

„Studentima ne treba socijalno davanje, odnosno podjela pomoći, nego podrška u vidu stipendija koja bi im bila pokazatelj da se njihov trud, rad i znanje cijene i da grad misli o njima. Zato pozivamo gradsku vlast da promjeni praksu i ponovo uvede stipendije kako bi svi studenti mogli konkurisati i ravnopravno se boriti za stipendiranje“, istakao je Gavrić.

On je dodao da u vremenu kada mnogi odlaze u inostranstvo treba učiniti sve što je moguće da se mladi zadrže i ostanu u svom gradu i svojoj zemlji, a ovakav odnos prema studentima u Doboju, nažalost, nije dobar i ne doprinosi zadržavanju i ostanku mladih.

(FOTO: Arhiva)

Komentari

One Response to GAVRIĆ: Poražavajuće je da Doboj nema stipendije za studente

  • Mnogi se to pitaju, a svima je jasno da se ta sredstva daju samo onima za koje opštinski oci utvrde da su podobni, a naročito u vrijeme izbora. Mladi i perspektivni studenti koji bi danas-sutra mogli da promijene nešto u ovom gradu im nisu interesantni.

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA